ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΤΑ ΥΨΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Παράταση 40 ημερών, έως τις 7 Σεπτεμβρίου έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών. Αιτία οι πιέσεις που δέχθηκε το υπουργείο από αγροτικούς και τεχνικούς φορείς, αλλά και το πλήθος του κόσμου που έσπευσε τις τελευταίες ημέρες στις δασικές υπηρεσίες για να καταθέσει αντίρρηση, προκαλώντας «έμφραγμα» στη διαδικασία. Οπως είναι επόμενο, η κύρωση των δασικών χαρτών (στις περιοχές που δεν έχουν αντιρρήσεις) μετατίθεται πλέον για τον Νοέμβριο, με την πίεση του χρόνου να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι των θεσμών ότι θα ολοκληρώσει όλους τους δασικούς χάρτες της χώρας ώς το 2020. Μόλις πριν από πέντε ημέρες, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Τι άλλαξε; «Παρότι η ανάρτηση βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη επτά μήνες, το επίσημο εργαλείο ενημέρωσης των αγροτών (ΟΠΕΚΕΠΕ) έστειλε ειδοποιήσεις τον Ιούλιο και συνεπώς χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος λόγω θερινής περιόδου εργασιών και διαθεσιμότητας τοπογράφων και δασολόγων.
Ως προς τους θεσμούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, ζήτημα δημιουργείται από τους 20 δήμους που δεν έχουν συνεργαστεί, καθώς θα τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα πολιτών» δήλωσε χθες στην «Κ» ο κ. Φάμελλος. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών έληγε κανονικά αύριο και θα παραταθεί με τροπολογία που, σύμφωνα με το υπουργείο, θα ενσωματωθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Την παράταση είχαν ζητήσει πλήθος φορέων όπως η εταιρεία ΓΑΙΑ Επιχειρείν (μέσω της οποίας οι αγρότες υποβάλλουν «δήλωση καλλιέργειας»), η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, ο σύλλογος των τοπογράφων μηχανικών κ.ά. Ωστόσο, είναι σαφές πως όσο συνεχίζονται οι παρατάσεις, τόσο θα διατηρείται η πεποίθηση στους ενδιαφερομένους... ότι υπάρχει χρόνος.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video