ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε φόρους και εισφορές το 46% από τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών!

Ζορίζουν τα πράγματα για χιλιάδες φορολογούμενους. Μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ. Σε διάστημα λίγων ημερών οι φορολογούμενοι καλούνται να διευθετήσουν σειρά φορολογικών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, τέσσερις φόροι θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους περίπου των 600 εκατ. ευρώ. 
Ακόμα τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι επιχειρήσεις που έχουν βιβλία 3ης κατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος) θα πρέπει να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου. Τέλος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα (δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Σε φόρους και εισφορές το 46% από τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών!

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο έτος καθώς αλλάζει η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Οι φόροι και οι εισφορές θα συρρικνώσουν περαιτέρω τα εισοδήματα​ το 2018. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» στους φόρους και τις εισφορές καταλήγει το 46% των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών. Το αξιοπερίεργο είναι ότι από το 2018 και για κάθε έτος στο εξής δημιουργούνται δύο ειδών εισοδήματα, το φορολογητέο και το ασφαλιστέο. Το μεν πρώτο προκύπτει από την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, ενώ το δεύτερο υπολογίζεται επί των ακαθάριστων εσόδων. Μόνο για το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του ποσού που αντιστοιχεί στο 85% των ακαθάριστων εσόδων ενώ από το 2019 θα υπολογίζονται κανονικά, δηλαδή στο σύνολο των εσόδων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ετήσια επιβάρυνση. Όπως αναφέρει ο φοροτεχνικός Ν. Φραγιαδάκης προκειμένου να εκπέσουν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα πρέπει να έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα. Οι συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών έχουν οδηγήσει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες στο κλείσιμο των βιβλίων τους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video