ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΙΣΧΥΡΟ ΣΟΚ για χαμηλοσυνταξιούχους

Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν, σε μιάμιση εβδομάδα, περισσότεροι από 235.000 χαμηλοσυνταξιούχοι στους οποίους θα περικοπεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), καθώς μειώνεται μόλις στα 35 ευρώ τον μήνα και θα λαμβάνεται πλέον από όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 7.022 ευρώ, ήτοι λαμβάνουν συντάξεις έως 585 ευρώ.

Όπως προκύπτει άλλωστε από τον κρατικό προϋπολογισμό του νέου έτους, για το ΕΚΑΣ θα διατεθούν μόλις 82 εκατ. ευρώ, ήτοι μείωση της τάξης των 238 εκατ. ευρώ για το επίδομα το 2018 σε σχέση με το 2017.

Κάπως έτσι, εξάλλου, και σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σταδιακά, εντός του 2019 το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί, έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια «ζωής». Η συνολική περικοπή του επιδόματος, που δόθηκε για πρώτη φορά το 1996 ως προνοιακή παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους, από το 2016 ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, κατά τη διετία 2016-2017 η συνολική περικοπή του ΕΚΑΣ ανέρχεται σε 570 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 η επιπλέον μείωση θα έχει ως αποτέλεσμα σωρευτική απώλεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους της τάξης των 808 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2018 έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Εργασίας να πραγματοποιηθούν φέτος νωρίτερα από την τελευταία εργάσιμη του μήνα, στις 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν ένα επιπλέον εισόδημα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Εκείνη την Πέμπτη λοιπόν, οι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι η παροχή περιορίζεται δραματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η υπουργική απόφαση με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος το 2018 καθορίζει το επίδομα σε μόλις 35 ευρώ, από 115 που ήταν (για τα χαμηλά κλιμάκια). Συγκεκριμένα, δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα το οποίο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 7.022 ευρώ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού δεν λαμβάνονται υπόψη τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων, θυμάτων πολεμικής περιόδου και κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, θυμάτων τρομοκρατίας, καθώς και στα προνοιακά βοηθήματα.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video