ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ Ι. ΕΙΚΟΝΩΝ & ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.



«Έθος εστί» την Κυριακή 25η Φεβρουαρίου, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας να εορτάζει την, από το έτος 843 μ.Χ., επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος, ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
 Κατά το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην πρωτεύουσα της Χώρας μας Αθήνα, στον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές καλούνται εκτός από τον φιλόχριστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας, προκειμένου ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας να προσευχηθούν αλλά και να εκδηλώσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ακλινή παραμονή στο «πατροπαράδοτο σέβας», το οποίο επέλεξαν και βίωσαν οι πατέρες μας και αποτελεί την πυξίδα για τις ορθές και γνήσιες Ελληνικές τοποθετήσεις και επιλογές μας, ώστε να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα και στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι ως Λαός και ως Έθνος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί πέριξ του Ι. Ναού η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.
Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με το αίμα και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15) και η προοπτική να ιδούμε την Πατρίδα μας να εξέρχεται νικώσα υπερβαίνουσα την κρίση και την ακρισία μας.

                       ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video