ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Στα πλαίσια υλοποίησης  Πολιτιστικού Προγράμματος του σχολείου μας με  θέμα:
«Η συμβολή του Αγίου Όρους στην καλλιέργεια αξιών, που διαπνέονται από την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και το ασκητικό πνεύμα των μοναχών της Αθωνικής Πολιτείας»,
το 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ πραγματοποίησε πολιτιστικό – προσκυνηματικό - εκπαιδευτικό ταξίδι
, στην μοναδική μοναστική Πολιτεία της  Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στο «περιβόλι της Παναγίας»,  στο μοναδικό Άγιον Όρος! Εμπειρία συγκλονιστική και μοναδική για τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας. Το έμψυχο και άψυχο «υλικό» και στοιχείο της  πολιτείας του Άθωνα, μάγεψε δασκάλους και μαθητές. Φύσις, ύλη, πνεύμα, άσκηση, σιωπή, ησυχία και ουράνιες μελωδίες συνέθεταν ένα σκηνικό «μαγείας» και Μυσταγωγίας.
Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν και διανυκτέρευσαν στις ιερές Μονές των Ιβήρων, της Παντοκράτορος και της Μεγίστης Λαύρας, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, το Κελί της Παναγούδας που ασκήτεψε ο Άγιος Παίσιος, το Κελί του Αγίου Μηνά στην Βίγλα-μύτη της Αθωνικής Χερσονήσου, αλλά και τις Καρυές με το Πρωτάτο και την Παναγία του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».
Πρωτεπιστάτης, ηγούμενοι και μοναχοί, δέχθηκαν με χαρά τους μαθητές μας, συζήτησαν μαζί τους, τους έδωσαν κεράσματα και εικονίτσες, συμβουλές, ευχές και παραινέσεις, γεύτηκαν την αγάπη τους και την αβραμιαία φιλοξενία τους, ενώ με χαρά και λαχτάρα ζητούσαν οι μικροί μαθητές  να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Ένθερμη παράκλησή τους να επαναληφθεί το ταξίδι αυτό και την επόμενη χρονιά.
  Εμείς ως καθηγητές,  δεν μπορούσαμε παρά να τους υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να τους ξαναπάμε και του χρόνου στο Άγιο Όρος.
Άλλωστε, μας ενθουσίασε το γεγονός, ότι από τα χείλη του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Χριστοφόρου, ακούσαμε ότι φέτος πάρα πολλά σχολεία ελληνικά και ξένα επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος. Μάλιστα τις ίδιες ημέρες με μας,  παρευρίσκονταν στην μοναστική πολιτεία του Άθωνα τέσσερα σχολεία!
Φαίνεται πως η υλιστική μας εποχή, η αναταραχή στον πλανήτη μας και η παγκόσμια ακαταστασία, καθώς και το εκκοσμικευμένο πνεύμα της Εκκλησίας μας, έχει συντελέσει τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική κόπωση του λαού μας, ο οποίος πλέον απεγνωσμένα αναζητά εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, αλλά και γνησιότερες μορφές βίωσης και έκφρασης της θρησκευτικής πίστης του. Ευχαριστώντας από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματός μας, «τολμάμε» να ευχηθούμε και στα άλλα σχολεία της Κορινθίας και της  πατρίδας μας εν γένει, να επισκεφθούν την μοναδική μοναστική πολιτεία στον κόσμο, το καταπληκτικό Άγιον όρος! 
Για το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Γεωργιάδης Μάριος (Δ/ντής - Θεολόγος)



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video