ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ..ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΑΥΓΕΤΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ

Από 18 έως 28 Μαΐου η 7η Ανθοκομική Έκθεση 
Εγκρίθηκε η διοργάνωση της 7ης Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 18 έως 28 Μαΐου , η διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των δαπανών και η ανάθεση της διοργάνωσης σε εταιρεία. Η Έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και θα έχει περίπτερα Καλαματιανών, κυρίως, παραγωγών ανθέων. Ο Δήμος δεν προσδοκά οικονομικό όφελος, καθώς σκοπός είναι να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες παραγωγής ανθοκομικών προϊόντων και να υπάρξει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού που θα επισκεφθεί την Έκθεση. Σημειώνεται ότι η μόνη υποχρέωση των επαγγελματιών είναι να συμβάλουν με τη δωρεά στο Δήμο ορισμένων ειδών.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, παρουσίαση ανθοδετικής από το ΤΕΙ, βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ο χώρος του Πάρκου προετοιμάζεται, καθώς αντικαθίστανται στα βαγόνια φθαρμένα ξύλινα και μεταλλικά στοιχεία, ενώ θα γίνει και σχετική αποκατάσταση του φωτισμού. Σημειώνεται ότι υπάρχει εργολαβία για την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού και, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα έχει διαφορετική εικόνα όσον αφορά στο φωτισμό.
Διαγωνισμός για τη διαχείριση ανεπιτήρητων ζώων στον Ταϋγετο 
Το Σώμα ενέκρινε την ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στον Ταΰγετο και την επανασύσταση τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.
Υπάρχουν ορισμένοι που αφήνουν τα ζώα ελεύθερα στον Ταΰγετο, προφασιζόμενοι την κρίση και ότι δεν έχουν να τα ταΐσουν, ενώ άλλοι το κάνουν αυτό για λόγους κερδοσκοπίας. Τα ζώα έχουν ρημάξει τους κήπους στις Κοινότητες του Ταϋγέτου, πολλοί κάτοικοι προσφεύγουν στα δικαστήρια και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων διαμαρτύρονται.
Αναφορικά με τα ζώα αυτά, δεν υπάρχουν μόνο ζητήματα αστικού δικαίου, αλλά υφίστανται και θέματα που σχετίζονται με την υγεία, όπως η σφαγή των ζώων χωρίς έλεγχο και η πώληση χωρίς παραστατικά.
Ο Δήμος δεν έχει τα μέσα για να ελέγξει τα ζώα (δε διαθέτει στάβλο, δεν έχει μηχανισμό για να τα αναισθητοποιεί και να τα συλλαμβάνει). Για την επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος έχει καταφύγει σε Κρατικές Υπηρεσίες και έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο γραφείο του Εισαγγελέα, αλλά θέμα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.
Πλέον, ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί σε αναζήτηση ιδιώτη, προκειμένου να του αναθέσει το συγκεκριμένο έργο.
Διαδρομή του τουριστικού λεωφορείου ανοικτού τύπου ΤΟΥ 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ανεκάλεσε την υπ’ αριθμ. 257/2014 απόφασή για το ίδιο θέμα και ενέκρινε τη διαδρομή τουριστικού λεωφορείου ανοικτού τύπου ως εξής: αφετηρία Ψαρών (στη συμβολή με τη Λυκούργου) – Αναλήψεως – Τσαμαδού – Ναυαρίνου – Μάνης – Λακωνικής – Β. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα – Αρτέμιδος – 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη – Φάριος – Μητρ. Μελετίου – Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κροντήρη – Αριστομένους – Μακεδονίας – αφετηρία Ψαρών.
Η απόφαση αυτή συνδέεται με την πεποίθηση ότι θα αυξηθεί ο τουρισμός και πως το ανοιχτό λεωφορείο θα είναι μία διέξοδος περιήγησης για τον τουρίστα. Υπάρχει, επίσης, η εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει και τουριστικό τρενάκι, σε μικρότερη διαδρομή, τρενάκι το οποίο λειτουργεί σε κάθε τουριστική πόλη.
Επικαιροποίηση σύμβασης 
Επικαιροποιείται η σύμβαση με το συλλογικό σύστημα «Ανακύκλωση αδρανών Νότιας Ελλάδας» για τη διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων.
Υπάρχει μία εταιρεία διαχείρισης μπάζων στη Μάνη, άλλη μία αδειοδοτήθηκε στην περιοχή του Μελιγαλά, ο εργοληπτικός κόσμος είναι ενημερωμένος, το παραστατικό στοιχείο παράδοσης των μπάζων είναι προαπαιτούμενο και οι εργολαβίες στο Δήμο κινούνται κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή οι εργολάβοι γνωρίζουν ότι πρέπει να παίρνουν πιστοποιητικό πως παρέδωσαν τα μπάζα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video