ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στην Κεντρική Αγορά ο γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης

Στην ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, αποσκοπεί η εκδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Ξακουστή για την ιστορία, τον πολιτισμό, την ομορφιά και τις παραλίες της, η Καλαμάτα αποτελεί φέτος τον μεγάλο σταθμό για την εκστρατεία “Fish Forward” του WWF στο μεγάλο ταξίδι ευαισθητοποίησης των καταναλωτών γύρω από το πρόβλημα της υπεραλίευσης, που μαστίζει τις θάλασσες. Βασικό μήνυμα της εκστρατείας είναι πως οι υγιείς θάλασσες περνούν από το πιάτο μας, ενώ συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι δεν είναι άλλος από τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος στηρίζει ενεργά την προσπάθεια του WWF Ελλάς για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ψαρικά;
Τα ψάρια έχουν την εποχή τους σαν τα λαχανικά; Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώμε γόνο και ποια είναι τα λιγότερο δημοφιλή είδη που μπορούμε να βάλουμε στο μενού μας; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν το WWF Ελλάς και ο Ηλίας Μαμαλάκης το Σάββατο 12 Μαΐου (11 π.μ. με 1 μ.μ.) στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, ενημερώνοντας το κοινό πώς, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές και επιλέγοντας τα ψαρικά με υπεύθυνο τρόπο, όλοι μας μπορούμε να κρατήσουμε τις θάλασσές μας ζωντανές και γεμάτες ψάρια. Χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια στέκεται το Fish Guide, ο Οδηγός του WWF για την Υπεύθυνη Κατανάλωση Ψαρικών που δίνει στους καταναλωτές όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν πριν αγοράσουν τα ψαρικά τους, είτε εγχώρια είτε εισαγόμενα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των θαλασσών μας. Για τα εγχώρια ψαρικά οι συστάσεις του Fish Guide βασίζονται στο μέγεθος και την εποχικότητα, δηλαδή ποιο είναι το ελάχιστο μέγεθος που πρέπει να έχει ένα ψάρι και ποια εποχή μπορούμε να το καταναλώσουμε; Διαθέτοντας αυτές τις πληροφορίες διασφαλίζεται ότι δεν αγοράζει κανείς ποτέ γόνο, δηλαδή νεαρά ψαράκια που δεν έχουν προλάβει να αναπαραχθούν, ή ψάρια κατά την εποχή της αναπαραγωγής τους.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video