ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντιπαράθεση για τον Τατούλη: Διχασμός της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διχασμός έχει προκληθεί στη Ν.Δ. της Πελοποννήσου για το ζήτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και την άρση της στήριξής του από το κόμμα.

Διχασμός έχει προκληθεί στη Ν.Δ. της Πελοποννήσου για το ζήτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και την άρση της στήριξής του από το κόμμα.

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, κάνει κακό στο κόμμα και τον πρόεδρό του Κυριάκο Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να κυβερνήσει, αλλά βλέπει να υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Στην προχθεσινή συνάντηση των αυτοδιοικητικών της Ν.Δ. στην Τρίπολη, έγινε χαμός, με σφοδρή αντιπαράθεση και τσακωμούς μετά την τοποθέτηση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ότι ο κ. Τατούλης δεν συμβαδίζει με την κουλτούρα και την πορεία που έχει χαράξει η Ν.Δ.

Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής αρχής (Μπούζα, Πισιμίσης κ.ά.) διαφώνησαν ανοιχτά με τον κ. Αυγενάκη, του επιτέθηκαν και δήλωσαν πως στηρίζουν τον Π. Τατούλη. Μάλιστα, ο σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου έκανε λόγο για παρεΐτσες, κομματάκια και προσωπικά συμφέροντα στη Ν.Δ., προκαλώντας την αντίδραση του κ. Αυγενάκη και του βουλευτή - τομεάρχη Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Αντίθετα, κατά του Π. Τατούλη τάχθηκαν άλλα περιφερειακά στελέχη (Αλειφέρη και Μαντάς) και καθώς η κατάσταση είχε ξεφύγει, Αυγενάκης και Βορίδης σταμάτησαν κάθε κουβέντα για το ζήτημα της Περιφέρειας και διέκοπταν όσους ομιλητές επιχειρούσαν να αναφερθούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκάθαρη θέση στη συνάντηση δεν πήρε, ούτε θέλησε να εκδηλώσει ο Μεσσήνιος περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ο οποίος δεν ήταν με την ομάδα των τατουλικών και φαίνεται να είναι με τη Ν.Δ.

Στη συνάντηση έγινε φανερό ότι υπάρχει ισχυρή ομάδα αντιπεριφερειαρχών και συμβούλων της Ν.Δ. και της παράταξης Τατούλη που εξακολουθούν να στηρίζουν Τατούλη, δηλώνοντας τη στήριξή τους και στο κόμμα (χθες το πρωί προχώρησαν σε κοινή δήλωση).

Αναλυτικά, στην τοποθέτηση - εισήγησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρατήρησε ότι ο κ. Τατούλης “δεν συμβαδίζει με την κουλτούρα και την πορεία που έχει χαράξει η Ν.Δ.” κι επεσήμανε πως “μένει στον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας να επαναπροσδιορίσουν το σχεδιασμό και την πορεία τους”. Διευκρίνισε ότι “εμείς έχουμε την ευθύνη και την ευαισθησία να ενημερωνόμαστε και να παρακολουθούμε και να κινηθούμε με στόχο η Ν.Δ. να βρεθεί στο τιμόνι της Περιφέρειας και των δήμων”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι “έχουμε πρόβλημα με την Περιφέρεια. Το 2010 δεν μας άρεσε ο Τατούλης, το 2014 μας άρεσε πάρα πολύ”. Ανέφερε ότι “το 2013 ήρθε η μισή κυβέρνηση” για τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων και ζήτησε “να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να λειτουργήσει, να συνεννοηθούμε”.

Η άρτι διορισθείσα αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα υπενθύμισε ότι βάφτηκε γαλάζιος ο χάρτης της Πελοποννήσου με τη νίκη Τατούλη και υποστήριξε πως “για νέο νικηφόρο αποτέλεσμα επιβάλλεται ενότητα - ενότητα - ενότητα”. Δήλωσε ότι προβληματίστηκε με την άποψη περί μη κοινής συμπόρευσης και πορείας κι εκτίμησε ότι “η Μεσσηνία σύρει το άρμα της εσωστρέφειας και πρέπει να σταματήσει”. Υποστήριξε ότι “έχουμε μεγάλη εμβέλεια αποδοχής στην κοινωνία και αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε” και προέτρεψε “να απελευθερωθούμε από εσωστρεφείς και υπερβολικές συμπεριφορές. Πανστρατιά και όχι αποκλεισμούς”.

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη δήλωσε ότι “ξέρω τι σημαίνει να σε έχει στηρίξει το κόμμα” και μίλησε για “αυτονομία και ανεξαρτησία των αυτοδιοικητικών, γι’ αυτό είναι καταξιωμένοι στη συνείδηση των πολιτών”. Ζήτησε από τα κόμματα να σκεφθούν, απευθυνόμενη στη Ν.Δ. “μας ενδιαφέρει το βράδυ των εκλογών το χρώμα του χάρτη ή όλη η θητεία;”. Ανέφερε πως “πρέπει να υπάρχουν κανόνες στις αυτοδιοικήσεις και να τηρούνται” και στάθηκε στο “πόσο καταξιωνόμαστε ή απαξιωνόμαστε κατά τη διάρκεια της θητείας απέναντι στους πολίτες και στο κόμμα”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου επιτέθηκε στον κ. Αυγενάκη, λέγοντας “με προσβάλατε κύριε γραμματέα” και συνέχισε: “Εχουμε απωθημένα που προσπαθείτε να γίνουν πολιτικές του κόμματος. Ο Τατούλης έκανε μπλε την Πελοπόννησο, δεν θα υπήρχε κανένας άλλος να την κάνει. Να φέρετε το θέμα στα πολιτικά όργανα”.

Για το θέμα των απορριμμάτων υπενθύμισε ότι “ήρθε η μισή κυβέρνηση και πανηγύρισε για τη ΣΔΙΤ” και ανέφερε: “Οι βουλευτές ήταν άφαντοι, εμείς κάνουμε αντιπολίτευση. Σαμποτάρετε το έργο της ΣΔΙΤ, το έργο που είναι της Ν.Δ.”. Ζήτησε “κομματάκια και παρεΐτσες να πάψουν να υφίστανται” και τασσόμενος υπέρ Τατούλη, είπε: “Ο Τατούλης ήταν επιλογή δική σας, μας λέτε να είμαστε επίορκοι; Ευτυχώς που είναι ο Τατούλης και θα καρπωθεί η Ν.Δ. τη ΣΔΙΤ. Υπάρχει αρχοντιά από μας, από τον Τατούλη”. Εκτίμησε ότι “είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι”, αναρωτήθηκε αν “ο Μητσοτάκης εγγυάται παρεΐτσες και προσωπικά συμφέροντα;” κι επέμεινε υπέρ Τατούλη: “Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο Τατούλης είναι ο μόνος που παράγει, που φέρνει κόσμο από άλλα κόμματα”.

Ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι δεν ήρθε να προσβάλει και πως δεν παίζει ούτε προσωπικά παιχνίδια, ούτε κάνει παρεΐτσες και δήλωσε ότι “τα όργανα στη Ν.Δ. λειτουργούν πολύ καλά”.

Οταν ο κ. Παπαφωτίου διέκοπτε τον κ. Αυγενάκη, ο κ. Βορίδης του απευθύνθηκε σε έντονο τόνο, λέγοντάς του ότι “τώρα θα σιωπήσεις και θα ακούσεις την άποψή του”.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι “είμαστε εδώ και συζητάμε και θα ξαναβρεθούμε, θα ξανασυζητήσουμε. Αξιολογούμε πάνω από 1 χρόνο, βήμα - βήμα, περιφέρειες,  δήμους, προσωπικότητες”.

Οταν ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης του παρατήρησε “δηλαδή ανακαλείτε;”, ο κ. Αυγενάκης, αντιδρώντας και στο ύφος του, οργισμένος του απάντησε: “Οχι σε μένα, μην γελάς”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός δήλωσε ότι τον εντυπωσίασε η επίθεση Παπαφωτίου και αμέσως ο κ. Αυγενάκης τον διέκοψε. Συνεχίζοντας, όμως, απευθυνόμενους στους περιφερειακούς συμβούλους της Ν.Δ. τους θύμισε: “Τι είπε ο Τατούλης όταν ήρθε ο Τσίπρας; Γεια σου πρωθυπουργέ και αυριανέ πρωθυπουργέ” και έγινε χαμός από αντιδράσεις.

Ο Μάκης Βορίδης, βλέποντας ότι ξέφυγε η κατάσταση, ξεκαθάρισε ότι “ούτε επιλέγουμε να δώσουμε χρίσμα σε περιφερειάρχη, ούτε κριτική σε πεπραγμένα, ούτε να συζητήσουμε για τα απορρίμματα”. Και παρατήρησε ότι “κακώς ειπώθηκαν αυτά που ειπώθηκαν, έπρεπε να διακοπούν”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, απαντώντας στην Αντ. Μπούζα, είπε ότι “εγώ δεν βλέπω καμία εσωστρέφεια στη Μεσσηνία, οι μισοί εδώ είμαστε από τη Μεσσηνία”. Ζήτησε “να συζητάμε και να ακολουθούμε τις επιλογές του κόμματος” και ο κ. Αυγενάκης τον σταμάτησε, βλέποντας ότι πήγαινε να αναφερθεί στην Περιφέρεια και τον Τατούλη.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πισιμίσης ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ. ”μην μας διχάσετε” και δήλωσε πως μεταφέρει την ανησυχία του 80% των περιφερειακών συμβούλων. Ανέφερε ότι “θα ήμουν πολύ επιθετικός”, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση Αυγενάκη – Βορίδη, αλλά προειδοποίησε ότι “όπως το πάτε θα με βρείτε απέναντι, στην παράταξη που είμαι γέννημα – θρέμμα”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Καρράς είπε ότι “είναι απόντες οι βουλευτές της Ν.Δ.”, αλλά τον σταμάτησαν, καθώς έβλεπαν πως πήγαινε να αναφερθεί στον Τατούλη. Είπε ότι λυπάται και κατέβηκε από το βήμα σε έξαλλη κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρήστος Κορδώσης είπε ότι “δεν μας ακούτε όσο πρέπει, γίνεται δημοσκόπηση, έχει ρωτηθεί η Ν.Δ.;” και πρόσθεσε: “Μας θέλετε μόνο για τις εσωκομματικές και τα οικονομικά; Ακούστε τη βάση, τους πολίτες”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Γκίκας ζήτησε “να κληθούμε να πάρουμε θέση για την Περιφέρεια”.

https://ift.tt/1h6bWLs


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video