ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΗΜΕΡΙΔΑ Περιφέρειας Αττικής, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών



ΗΜΕΡΙΔΑ
Περιφέρειας Αττικής, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα:

«Από την κρίση στην ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων & 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών»



Στην ημερίδα που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Ιούνιου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), έγινε παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρωπαϊκό Δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών», καθώς και των πρώτων αποτελεσμάτων από τη μέχρι τώρα στήριξη επιχειρήσεων, από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το ΕΕΑ.
Μέσω του προγράμματος θα υποστηριχθούν δωρεάν 600 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Το μεγάλο στοίχημα αυτού του προγράμματος παραμένει το πώς θα μπορέσουμε να έχουμε όλο και περισσότερους ωφελούμενους επιχειρηματίες», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προσθέτοντας: «και μιλάω για πραγματικά ωφελούμενους. Ακόμα και ένα ποσοστό αυτών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να εμφανίσει βελτίωση στη λειτουργία τους, για εμάς είναι μία ένδειξη. Μην ξεχνάμε πως το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και υλοποιείται σε μία χώρα που το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα έντονες οχλήσεις που ξεπερνούν τις αποφάσεις και τη στρατηγική που θέτει ο μεμονωμένος επιχειρηματίας. Το μοντέλο που εφαρμόζουμε έχει, όσο είναι δυνατόν, προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και λειτουργεί με ρεαλισμό απέναντι στην δική μας πραγματικότητα. Μεγάλο στοίχημα επίσης είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες, να φτιάξουμε συμμαχίες και ένα εθνικό δίκτυο που θα μπορέσει να αξιοποιήσει  τα πορίσματα του προγράμματος και γιατί όχι να τα μετουσιώσει σε συγκεκριμένες πολιτικές όπως αντίστοιχα έγινε κάποια χρόνια πριν και στις χώρες – οδηγούς του προγράμματος».

«Με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας έχουμε βάλει τις βάσεις μιας συνεργασίας επωφελούς για τις ΜμΕ, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017 – σήμερα η συνεργασία αυτή παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη συμμετοχή και την προώθηση μιας κρίσιμης σημασίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα με θέμα «Από την κρίση στην ανάπτυξη: Ευρωπαϊκό Δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών».

«Ο στόχος των συνεργειών μας με τους φορείς επιχειρηματικότητας είναι διπλός. Αφενός να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Να μην οδηγηθούμε ξανά στο επικίνδυνο αδιέξοδο του χθες. Και αφετέρου να οικοδομήσουμε ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, με αξιοπρεπείς δουλειές. Τον μόνο τρόπο για να γίνει η Αττική, η Ελλάδα πόλος έλξης, έτσι ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να μην αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης. Αναφερόμενη στο πρόγραμμα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης σταθμίζει τον «επιχειρηματικό κίνδυνο» και συμβάλλει στη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, παρέχοντας μια πλήρη υποστήριξη σε τρία επίπεδα: Διάγνωσης – Θεραπείας – Παρακολούθησης». Τον χαιρετισμό μετέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρης Νικολαρόπουλος καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Π.Τ.Α. Αττικής.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video