ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟ.



Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, των καταγόμενων από την Ρώμη, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ι. Ναό στην Αρχαία Κόρινθο.

Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος πραγματοποιείται στον περίβολο του Ι. Ναού, συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Προέδρου Ορεινής κ. Ησαΐου και πλαισιούμενοι από τους συνοδούς τους Κληρικούς, από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και τους Εφημερίους του Ι. Προσκυνήματος.
Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος, έκανε μια προσέγγιση του μαρτυρίου και της μαρτυρίας των Αγίων, τονίζοντας ότι η Εκκλησία μας τιμά όλους εκείνους που έδωσαν την μαρτυρία της πίστεως και μαρτύρησαν, προσφέροντας το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας μας, καταφρονώντας τα επίγεια για τα επουράνια. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν του Αγίους Αναργύρους, δίδοντας την δική τους μαρτυρία με τα έργα και την ομολογία τους υπέρ του Χριστού και της Εκκλησίας Του.
 Την επομένη το πρωί, Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς καθώς και από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριο Μπακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο κατ᾿ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας.
Στην ομιλία του ο π. Νεκτάριος ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα, το αναφερόμενο στον «Ύμνο της Αγάπης» του Απ. Παύλου, τονίζοντας ότι η πραγματική αγάπη είναι αυτή που δίδεται με ανιδιοτέλεια και όχι με την προσμονή ανταλλάγματος, καθώς η πραγματική αγάπη, τόνισε, είναι να δίδουμε τα πάντα όπως έπραξε ο Κύριος και Θεός μας, που τόσο αγάπησε τον κόσμο ώστε να θυσιαστεί για αυτόν. Έτσι και οι Άγιοι Ανάργυροι ακολούθησαν την πορεία της αγάπης, της προσφοράς, του μαρτυρίου και της μαρτυρίας και ο Θεός τους έδωσε το χάρισμα της ιάσεως θεραπεύοντας τους ανθρώπους και τότε και σήμερα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε όλοι να γίνουμε μιμητές της αγαπητικής πορείας των Αγίων μας, ώστε κι εμείς να ολοκληρωθούμε και να γίνουμε Άγιοι.
Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος απηύθυνε πατρικές ευχές σε όλους τους παρισταμένους πιστούς και επικαλέσθηκε τους Αγίους Αναργύρους να είναι αρωγοί και πρεσβευτές στον Κύριο μας για όλους τους ανθρώπους. Επιπρόσθετα προσκάλεσε όλους τους συμπροσευχομένους αλλά και όλους τους Κορινθίους στο καθιερωμένο πλέον κατ᾿ έτος τελούμενο Παγκορινθιακό Προσκύνημα της Τήνου, την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου, ώστε να κλείσουν και τα φετινά λαμπρά «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018» με ευλάβεια και προσευχή, όπως αρμόζει σε πιστούς Χριστιανούς.
                   
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


















Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video