ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το μεγάλο «όπλο» του Αλέκου Πνευματικού

Η επιχείρηση «σώστε το Βασίλη» έχει ξεκινήσει ήδη, είναι η δυσκολότερη, συνάμα και η αποφασιστικότερη.

Για τη μεγάλη φθορά του Αλέκου Πνευματικού τα έχουμε ήδη πει εδώ και μήνες.

«Ξεδοντιασμένος» από το Σταυρέλη, σε αναγκαστική «παύση πυρός» με το Νανόπουλο, «μαλλιοτραβήγματα» με τον Οικονόμου και το Μπίτζιο και με πολλά πλέον ΜΜΕ να βαράνε στο «ψαχνό» (όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα με χορηγούμενη ανάρτηση στο ΦΒ για τη φωτιά).

Η πρόσφατη υπόθεση με τα 7000 ευρώ για τα Mont Blanc φαίνεται ότι θα δώσει τον τόνο των αναθέσεων μέχρι τον επόμενο Μάιο.

Κατανοητό αυτό, όλοι οι νυν Δήμαρχοι θα το έκαναν με τον α ή β τρόπο. Όχι ότι θα το επικροτήσουμε βέβαια, αλλά δεν είναι και το «σκάνδαλο του αιώνα» και βέβαια όλα είναι νόμιμα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Αλέκος ίσως αναγκαστεί να κατέλθει με άλλο σύνθημα πλέον.

Από «Δήμαρχος των έργων» θα περάσουμε στο «Δήμαρχος των αναθέσεων» αφού σύντομα θα βγουν και άλλα 7χίλιαρα, 8χίλιαρα, κλπ. στο φως της δημοσιότητας, ή έτσι πάντως μας λένε οι «ψαχουλιάρηδες» Κορίνθιοι της «Διαύγειας».

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέκος δεν είναι χαμένος από χέρι και έχει τις πιθανότητες του και υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι και εν δυνάμει φαβορί.

Έχει όπλα για να αντιπαραθέσει απέναντι σε ένα Σταυρέλη που παλεύει μεν, ασθμαίνοντας δε και σε ένα Νανόπουλο που ακόμη δεν ξέρει τι θα γίνει με την επιλογή της Ν.Δ.

Πρώτο όπλο βέβαια οι αναθέσεις που λίγο ή πολύ έχουν αρχίσει να "χρωματίζουν" τον υπέρ πάντων αγώνα του Αλέκου. Μετά είναι η διαρκής υπενθύμιση έργων ασχέτως αν αυτά είναι που χρειάζεται ο Δήμος ή όχι.

Μετά, είναι η τακτική του να πιστώνει όλα τα καλά στον ίδιο και όλα τα στραβά να τα βάζει κάτω από το "χαλάκι" (όπως π.χ. με τις αναθέσεις στον κουνιάδο του που ακόμη δεν μας έχει εξηγήσει τι συμβαίνει). 

Έπειτα, οι νέοι και αδιάφθοροι υποψήφιοι που θα λειτουργήσουν ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» (εφόσον καταφέρει βέβαια να τους μαζέψει). Ένα άλλο όπλο είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας του που είναι δυσκολοκατάβλητος.

Υπάρχουν κι’ άλλα βέβαια αλλά εδώ θα επιχειρηματολογήσουμε για το μεγαλύτερο που δεν είναι άλλο από το Βασίλη Νανόπουλο, όσο παράξενο κι’ αν φαίνεται αυτό.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Από την οπτική του Αλέκου ο Βασίλης είναι ένας αντίπαλος που τον έχει ξανακερδίσει και αυτή τη στιγμή η παρουσία του λειτουργεί ευεργετικά για τον ίδιο αφού με αυτόν μόνο υποψήφιο από πλευράς Ν.Δ. ξέρει ότι θα έχει και πάλι μαζί του τη «Δεξιά».

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τη διάλυση ουσιαστικά της «Συμμαχίας» καταλαβαίνουμε ότι η φθορά των δυο τους είναι «ίσα βάρκα, ίσα νερά».

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Αλλά ας πάρουμε το δεύτερο σενάριο. Κατεβαίνει ο Πελοπίδας, κατεβαίνει και ο Βασίλης.

Και πάλι κερδισμένος βγαίνει ο Αλέκος, αφού ο Βασίλης θα κόψει κάποιο κόσμο από τον υποψήφιο της Ν.Δ. και γιατί όχι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τον Αλέκο στο β’ γύρο για να πάρει μία προσωπική ρεβάνς.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Το τρίτο σενάριο είναι και το χειρότερο για τον Αλέκο. Κατεβαίνει ο Πελοπίδας, αλλά όχι ο Βασίλης.

Εδώ ξεκινάς να βράζεις όρυζα.

Ακόμη κι’ αν κάποιο κοινό δεν ψηφίσει Ν.Δ., δεν είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει και τον Αλέκο με αποτέλεσμα η δυναμική των πραγμάτων στον α’ γύρο να ξεφύγει επικίνδυνα και πιθανότατα να είναι μη αναστρέψιμη στο β’ γύρο, ακόμη κι’ αν τα βρει με κάποιο κομμάτι του Σταυρέλη, με μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποπτευόμαστε πάντως ότι ακόμη κι’ αν κατεβεί τελικά ο Πελοπίδας και ο Βασίλης έρθει σε δύσκολη θέση, ο Αλέκος θα μπορούσε να ανοίξει τη μεγάλη «αγκαλιά» του και γιατί όχι να του στείλει και μερικούς υποψήφιους.

Είναι σενάρια που μπορεί να ειδωθούν και ως επιστημονικής φαντασίας την παρούσα στιγμή αλλά κρατήστε και μία «πισινή». Διότι πολιτική χωρίς «πισινή» (plan-b σε μοντέρνα έκδοση) δεν υπάρχει.

Δεν μας προξένησε λοιπόν καμία έκπληξη που μόλις εχθές είδαμε προσπάθεια από φιλικά στον Αλέκο ΜΜΕ να τονίσουν ότι ο Βασίλης είναι άξιος και πάλεψε και πρέπει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία και η Ν.Δ. δεν πρέπει να είναι αχάριστη και άλλα παρεμφερή και συμπαθητικά ενώ θυμόμαστε ότι μόλις προ έτους τα πράγματα ήσαν «θερμο-πολεμικά».

Η παρουσία του Βασίλη στις εκλογές είναι στην χειρότερη εκδοχή μία «ασπίδα» για τον Αλέκο και στην καλύτερη ένας αντίπαλος που πιστεύει ότι μπορεί να τον ξανακερδίσει.

Η επιχείρηση «σώστε το Βασίλη» έχει ξεκινήσει ήδη, είναι η δυσκολότερη, συνάμα και η αποφασιστικότερη.

Κ.Ρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video