Ποιος είναι ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας που έχει κάνει τους Άγγλους, τους Ελβετούς και τους Ιάπωνες να παραμιλούν για την ποιότητα του λαδιού «Andelea» που παράγεται στη μεσσηνιακή γη Στα 18 του ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο της Οικονομίας. Στα 30 του κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος Οικονομολόγος. Δέκα χρόνια μετά ένιωσε την ανάγκη να επιστρέψει στη γη τον προγόνων του και να ακολουθήσει το επάγγελμά τους. Εκείνο του ελαιοπαραγωγού. Σήμερα, ο Παύλος Καπλάνης, στα 40 του χρόνια ανήκει σε εκείνους τους Έλληνες που διακρίνονται από σπουδαίους κριτές του εξωτερικού ακόμα και αν δεν έχει βρεθεί ποτέ ανάμεσά τους. Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας, έχει κάνει τους Άγγλους, τους Ελβετούς και τους Ιάπωνες να παραμιλούν για την ποιότητα του λαδιού «Andelea» που παράγεται στη μεσσηνιακή γη.
Πρόσφατα, το προϊόν του ανταγωνίστηκε με επιτυχία 10.000 εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα απ” όλο τον κόσμο στο διαγωνισμό Great Taste Awards 2014 της Αγγλίας και κατέκτησε την πρωτιά αφού απέσπασε από ένα αστέρι και από τους 400 κριτές. Το προϊόν της μεσσηνιακής γης εκτιμήθηκε δεόντως από τους ξένους γευσιγνώστες καθώς ξεχώρισε σε γεύση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ο κ. Παύλος Καπλάνης ζει στο ορεινό χωριό Παραπούγκι, που βρίσκεται βόρεια της Καλαμάτας. Για τον ίδιο το ελαιόλαδο είναι μια «οικογενειακή υπόθεση». Το «Κτήμα Ανδελαία» είναι ο πιο εντυπωσιακός ελαιώνας στο Παραπούγκι. Τα ελαιόδεντρα του, όλα τους της περίφημης κορωνέικης ποικιλίας, φυτεύτηκαν το 1890 και σήμερα είναι υπεραιωνόβια. «Επιπλέον, είναι τοποθετημένα σε μεγάλες αποστάσεις το ένα από το άλλο, ακριβώς όπως θεωρείτο σωστό να γίνεται από τα αρχαία χρόνια», εξηγεί στο PROTOTHEMA.GR ο κ. Καπλάνης.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου