ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καταναλωτής και Περιβάλλον Γίνομαι υπεύθυνος καταναλωτής – Αποκτώ οικολογική συνείδηση




Το πρόβλημα των απορριμμάτων υπήρχε – επανήλθε και θα επανέλθει εκ νέου εάν δεν βοηθήσουμε όλοι σε αυτό. Καμία πολιτική μείωσης ή κανένα πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν μπορεί να επιτύχει εάν ο καταναλωτής δεν ενημερωθεί σωστά , σταματήσει να είναι παθητικός αποδέκτης των αποφάσεων που λαμβάνονται για λογαριασμό του.

Πως αποκτώ οικολογική συνείδηση?
Πως γίνομαι υπεύθυνος καταναλωτής?
Ακολουθώ τα εξής απλά βήματα:
  • Επιλέγω συσκευασίες που μπορούν να επιστραφούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Ό,τι δεν ξανά χρησιμοποιείται και ανακυκλώνεται το δίνω για ανακύκλωση. 
  • Αποφεύγω τα προϊόντα με υπερβολική συσκευασία. Επιλέγω το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ενός προϊόντος γιατί έχει αναλογικά τη μικρότερη συσκευασία.
  • Χρησιμοποιώ πάνινες τσάντες ή δίχτυ ή κάποια τσάντα που να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τις αγορές μας.        
  • Προτιμώ απορρυπαντικά σε συμπυκνωμένη μορφή, γιατί έχουν μικρότερη συσκευασία και εκείνα που έχουν χάρτινη συσκευασία ( ιδιαίτερα αν είναι ανακυκλωμένη).
  • Αποφεύγω τη χρήση πλαστικών ειδών μιας χρήσης που τόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον, π.χ πλαστικά κυπελάκια ή πιάτα, πλαστικές ξυριστικές μηχανές μιας χρήσης κ.λ.π..
  • Αποφεύγω προϊόντα που περιέχουν συστατικά, τα οποία προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον.
  • Χρησιμοποιώ μπαταρίες που δεν έχουν κάδμιο ή υδράργυρο ή ακόμη καλύτερα, τις επαναφορτιζόμενες.
  • Αγοράζω λάμπες φωτισμού μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και χαμηλών αναγκών όπως : φθορισμού, ατμών υδραργύρου/ νατρίου, ηλεκτρονικές ανάλογα με την περίπτωση.
  • Συμμετέχω ενεργά σε προγράμματα ανακύκλωσης.

Τελικός στόχος δεν είναι να μειωθούν απλώς τα απορρίμματα, αλλά να ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες ώστε να συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος και της ισορροπίας στη φύση.

Καπώλη Μαργιάνα
Executive Assistant
Rapgroup

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video