ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2016 του Δημου Κορινθιων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Χατζή

-ΕΙΣΗΓΗΣΗ-
Από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Χατζή


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2016 στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2016,  στο Δημαρχείο της Κορίνθου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Χατζής εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό για το νέο έτος, ο οποίος τελικά ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία από τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Αναλυτικότερα  η εισήγηση του αντιδημάρχου :
«Τα τελευταία  χρόνια όπως και πέρυσι κληθήκαμε να διαχειριστούμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ευθυγραμμισμένοι στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, στην Οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, στις κοινωνικές ανισορροπίες  και ανακατατάξεις που έχουν δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση, οι  πόλεμοι και τα απ’ αυτούς αποτελέσματα, η κρίση των θεσμών, η κρίση των αξιών,  αναλογιζόμενοι την ιστορική μας ευθύνη έναντι πάντων και κυρίως των επερχόμενων γενεών».
«Αυτήν την κρίση την διαχειριστήκαμε και την διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετύχαμε στους σκοπούς μας και προσαρμοστήκαμε στις τρέχουσες Οικονομικές συγκυρίες  με το λιγότερο δυνατό οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κόστος, αυτή η μεταβατική περίοδος . .  . δηλαδή η εξέλιξη από την Οικονομική ευμάρεια στην σκληρή  λιτότητα που μας επέβαλαν τα  ξένα  κέντρα  αποφάσεων (βλέπε Τρόικα, κουαρτέτο κ.λ.π.) αλλά και που ήταν απόρροια τόσων και τόσων λαθών και άστοχων ενεργειών των εκάστοτε Κεντρικών Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, έγινε για τον Δήμο μας χάρη στην εφαρμοζόμενη  συνετή, προσγειωμένη σε πραγματικούς κι όχι εικονικούς ή πλασματικούς αριθμούς ΠΟΛΙΤΙΚΗ . .  . . «αναίμακτα».
«Οι συνδημότες μας,  μας εμπιστεύθηκαν την διαχείριση του Δήμου γνωρίζοντες εκ των προτέρων  ότι  έχουμε τις γνώσεις, το σθένος, την δύναμη, την ΒΟΥΛΗΣΗ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΒΟΥΛΗΣΗ να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε το Πολιτικό - Οικονομικό  - Τεχνικό – Κοινωνικό – Αναπτυξιακό  πρόγραμμα μας».
«Δεν πάσχουμε από πολιτική αρτηριοσκλήρυνση και δεν αρνηθήκαμε προτάσεις εφικτές και υλοποιήσιμες σκέψεις άλλων πολιτικών Δημοτικών παρατάξεων. Επίσης, ούτε είπαμε ποτέ ότι δεν συζητάμε και άλλους σχεδιασμούς έτσι ώστε μέσα από τον διάλογο και την διαβούλευση να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως τέτοιες προτάσεις  ΔΕΝ  είχαμε».
«Και τον προϋπολογισμό του 2016 τον διακρίνει αλήθεια, υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα, περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε προδιαθέτουν για την υλοποίηση του, την πραγματοποίηση του και την εφαρμογή του, πάντα βέβαια με προοπτική και βλέψεις προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την δημιουργία».
«Οι προτάσεις μας, οι στοχεύσεις μας και  οι στόχοι μας, ΔΕΝ είναι ουτοπικοί  ή ανεδαφικοί  ή απραγματοποίητοι, παρά εφικτοί, πραγματοποιήσιμοι  και εφαρμόσιμοι με δεδομένο, ότι έχουμε δημιουργήσει και κατασκευάσει  το «υπόστρωμα»,   τις βάσεις και τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτούν οι καιροί και η σύγχρονη  εποχή και προπαντός η δημιουργηθείσα νέα κατάσταση πραγμάτων, στην οποία είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προσαρμοστούμε».
«Όταν όλη η Ελληνική Κοινωνία στέναζε απ’ τα CAPITAL CONTROLS, ο Δήμος Κορινθίων συνέχιζε και λειτουργούσε απτόητα και ανεπηρέαστα, συνέχιζε το έργο του, συνεχίζονταν  τα έργα που εκτελούνταν και εκτελούνται στα Διοικητικά του όρια χωρίς να φανεί το μέγεθος της Οικονομικής Κρίσης, αφού με τις υποδομές του, την λειτουργικότητα των φορέων του, την αποφασιστικότητα αλλά και την διορατικότητα και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευαισθησία και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής επιτεύχθηκε το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα, πορευθήκαμε και  πορευόμαστε υπεύθυνα, ατενίζουμε το μέλλον του Δήμου μας με αισιοδοξία και ελπίδα και τούτο διότι βαδίζουμε σε στερεή βάση, απόρροια της εφαρμοζόμενης όλα αυτά τα χρόνια πολιτικής μας, σε όλους τους τομείς, σε όλους τους τομείς αλλά και σε όλα τα επίπεδα   τα οποία σταθερά και καθημερινά βελτιώνουμε, ενισχύουμε και υποβοηθάμε με ΕΜΠΝΕΥΣΗ, προγραμματισμό, προσήλωση, αστείρευτη ενέργεια, όραμα, διάθεση  αλλά και πολύ μεράκι».
            «Είμαστε και πάμε μπροστά, παρακολουθούμε  τις εξελίξεις, τα νέα προγράμματα, επεξεργαζόμαστε τις νέες εφαρμογές, αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες απαιτήσεις, προοδεύουμε, αναπτυσσόμαστε, εξελισσόμαστε με πρωτεύοντα στόχο και σκοπό  και  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΙΔΕΑ τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
            «Στον Οικονομικό τομέα είμαστε το σημείο αναφοράς, το υπόδειγμα όλων των άλλων Δήμων και μάλιστα σε επίπεδο Επικράτειας».       
«Μέσα σ’ αυτή  την πολιτική και οικονομική συγκυρία αυξήθηκε το ταμειακό απόθεμα του Δήμου κατά 1.500.000,00 ευρώ περίπου, χωρίς να αυξηθούν τα τέλη ή άλλα είδη εσόδων, θέσαμε σε κίνηση τον μηχανισμό  είσπραξης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, αναμένεται  να βελτιωθεί η εικόνα των εσόδων αφού εντός του 2016 θα εισέλθει σε άλλη βάση η διαδικασία είσπραξης τους, σε εφαρμογή πάντα των Νέων Κανονισμών που θα έλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση στα αμέσως προσεχή Δημοτικά Συμβούλια (ήδη τρέχουν οι διαδικασίες διαβούλευσης) και στην συνέχεια σε εφαρμογή».
«Το ταμειακό απόθεμα του Δήμου θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχαμε καταβάλλει  τους φόρους που κληθήκαμε να καταβάλλουμε για πρώτη φορά όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας,  ο φόρος  εισοδήματος,  κι αν δεν μας  παρακρατούσε για πρώτη φορά το Κεντρικό Κράτος εντελώς παράνομα και μη νόμιμα απ’ τα Προνοιακά επιδόματα, (που τα διεκπεραιώνουμε ως Πρωτεύουσα του Νομού σε όλους τους Δήμους) και υπέρ του ΤΠΔΚΥ, ήδη ο Δήμος μας πρωτοπόρος και σ’ αυτό το ζήτημα έχει κινήσει τις διαδικασίες  ακύρωσης αυτής της άδικης αφαίμαξης με δεδομένο ότι θεωρούν έσοδο για τον Δήμο το εισερχόμενο ποσό που στην συνέχεια διανέμουμε προς τους δικαιούχους, επίσης το ταμειακό απόθεμα του Δήμου μας θα είχε αυξηθεί αν δεν είχαν αυξηθεί  οι κρατήσεις σε βάρος μας απ’ όλες τις συναλλαγές μας με το Κράτος».
«Το έτος 2016 πιστεύουμε ότι θα αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου με ακόμη συνετότερη πολιτική, όμως προσοχή, αυτό δεν θα γίνει σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά τάξεων τις οποίες προστατεύουμε, απόρροια της κοινωνικής μας πολιτικής και του αλτρουισμού που διακατέχει την Δημοτική Αρχή».
«Με υποπολλαπλάσια  ΣΑΤΑ δεν πτοούμαστε παρά εφαρμόζουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 7.200.000,00 ευρώ περίπου, αναζητήσαμε και πετύχαμε νέες πηγές εσόδων και τούτο το πετύχαμε με τα νέα εφαρμοστικά προγράμματα όπως μέσω του Πράσινου Ταμείου, του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του Σ.Ε.Σ. (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης)».
   «Η προσδοκώμενη αύξηση των εσόδων σε καμιά  περίπτωση δεν σημαίνει μείωση των κονδυλίων στην κοινωνική  κυρίως πολιτική του Δήμου, σε  καμιά περίπτωση δεν θα στερήσουμε στους συνδημότες μας τα αυτονόητα και όσα απαιτούνται έτσι ώστε η παρατεταμένη Οικονομική  κρίση που μαστίζει την χώρα και όλους τους Έλληνες να ξεπεραστεί με τον πιο ανώδυνο τρόπο».
«Με την υλοποίηση σημαντικών δράσεων από τα επιμέρους νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις του Δήμου όπως η ΔΕΥΑΚ, το Λιμενικό ταμείο, (έργα αντιπλημμυρικά, αποχέτευση, ύδρευση, διαμόρφωση ζώνη λιμένα ......... ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! δημιουργούμε ένα ευρύτερο πλαίσιο προστασίας, ανάπτυξης και προόδου σε όλους τους τομείς».
«Καθιερώνουμε με προσεγμένη οικονομική πολιτική το δικαίωμα του κάθε δημότη στη συμμετοχή του στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο δια της ενίσχυσης των κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων που προάγουν τον πολιτισμό και την κοινωνία».
«Προστατεύουμε τη Δημοτική περιουσία με την καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών που μας ανήκουν, επίσης την αυξάνουμε με την αγορά απαραίτητων ακινήτων».
«Περιορίζουμε τις δαπάνες και μηδενίζουμε τις σπατάλες, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του Δημότη, περιορίζουμε επίσης τα λειτουργικά έξοδα στα απολύτως αναγκαία».
«Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το έτος 2016 παρουσιάζεται ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδά του συνολικού ποσού 63.535.916,94 ευρώ ενώ το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται σε 11.791.397,31 ευρώ».
«Τα νούμερα του προϋπολογισμού αντιστοιχούν σε ένα πλέγμα λειτουργιών και δράσεων απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση του δημότη και τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του  Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων».
  



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video