ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015




Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΕΛΗ

-Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  έτους 2016 της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ). Στην απόφαση μειοψήφησε η μείζων μειοψηφία επικαλούμενη την μη συμμετοχή με εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Τάσος Κοντογιώργος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης της επιχείρησης, τόσο στην ελεγχόμενη στάθμευση, όσο και στην κατασκευή δημοτικών έργων.
Το σπουδαιότερο έργο που εκτελέστηκε είναι η ανάπλαση του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου , ο οποίος παραδόθηκε σε κακή κατάσταση στο Δήμο από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ και με ίδια μέσα του Δήμου και της εταιρείας, το κτίριο συντηρήθηκε, αναπλάστηκε και ήδη έχουν εγκατασταθεί οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων, οι οποίες στεγαζόντουσαν σε μισθωμένα κτίρια. Με την πολιτική αυτή  επιτυγχάνονται:
·        Τεράστιες οικονομίες κλίμακας από την εξοικονόμηση των ενοικίων, με ενδεικτική τάξη μεγέθους περίπου 100.000 € ετησίως.
·         Οι συναλλασσόμενοι με τις Υπηρεσίες αυτές εξυπηρετούνται καλύτερα, αφού και συγκεντρωμένες σε ενιαίο χώρο είναι οι δύο συναφείς υπηρεσίες , αλλά και ελεύθεροι χώροι στάθμευσης υπάρχουν πέριξ του κτιρίου για πάρκινγκ των αυτοκινήτων
·        Αναβαθμίστηκε περιβαλλοντικά ο ευρύτερος χώρος, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος και χώρος περιθωριακών στοιχείων
·        Γίνεται καλύτερος συντονισμός των Υπηρεσιών με τη Δημοτική Αρχή
·        Ανακουφίζεται το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης με την απομάκρυνση των τεχνικών υπηρεσιών, αφού πλέον τα αυτοκίνητα τόσο των υπαλλήλων, κυρίως όμως των συναλλασσομένων πολιτών και μηχανικών δεν θα σταθμεύουν στο κέντρο (Ερμού, Κύπρου, Κολιάτσου κλπ) για την εξυπηρέτησή τους.
-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου Ανακατασκευής του γηπέδου Λεχαίου. Ήδη έχει παραδοθεί ο νέος χλοοτάπητας και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθεί από τον εργολάβο. Υπόσχεσή του είναι τις επόμενες 10 ημέρες να έχει ολοκληρώσει το έργο και να παραδοθεί σε χρήση στα τοπικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Με το έργο αυτό, ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατασκευής νέων χλοοταπήτων σε 12 ποδοσφαιρικά γήπεδα  του Δήμου Κορινθίων, από πόρους του Δήμου και  το 2016 θα εκτελεστεί ένα ακόμα έργο  που περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016  και αφορά την αντικατάσταση του παλιού τάπητα του γηπέδου Σοφικού. Η Δημοτική Αρχή , χωρίς πολλά λόγια έχει να επιδείξει ένα αξιοζήλευτο έργο στον τομέα του αθλητισμού, που ίσως τόσα πολλά γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα να μην υπάρχουν σε άλλο Δήμο της Χώρας.
-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Ανάπλασης αύλειου χώρου και χώρου πρόσβασης του ιερού ναού Ταξιαρχών Σοφικού». Ήδη το  χαρακτηρισμένο ιστορικό εξωκλήσι είναι αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά , με την ολοκλήρωση των εργασιών  του έργου, το οποίο παραδόθηκε στο κοινό. Το έργο ήταν από δημοτικούς πόρους.
-Τέλος ο Νίκος Σταυρέλης αναφέρθηκε στην ομόφωνη έγκριση του διετούς προγράμματος προστασίας της δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα στο Δήμο μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
·        Την σταδιακή περισυλλογή των αδέσποτων από εξειδικευμένο συνεργείο
·        Τον εμβολιασμό και στείρωση των συλλεγομένων ζώων.
·        Την περίθαλψη σε συνεργαζόμενο κτηνιατρείο σε πάσχοντα ζώα
·        Την τοποθέτηση ταΐστρων και ποτίστρων σε επιλεγμένα σημεία που θα ορίσει η 5μελής επιτροπή σε συνεργασία με τους εθελοντικούς συλλόγους ζωόφιλων
·        Τη φύλαξη σε ειδικό χώρο για τα επικίνδυνα ζώα
·        Την απελευθέρωση των εμβολιασμένων και στειρωμένων ζώων στους φυσικούς χώρους , όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video