ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κόρινθος-Πάτρα σε 1 ώρα!

Το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα μήκους 120χλμ θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Σε όλο το μήκος θα διαθέτει 2 λωρίδες + λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρχει διαχωριστικό ασφαλείας στο μέσον.

Η πρώτη πληρωμή του 2016 από το Υπουργείο Υποδομών στην Ολυμπία Οδό είναι γεγονός. Με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ με ημερομηνία 25.1.2016 δόθηκε εντολή πληρωμής 8.203.191,46 ευρώ για την πληρωμή του 14ου λογαριασμού της 11ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου.

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά για την κατασκευή η οποία βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε το έτοιμο τμήμα οδοστρώματος στην περιοχή του Ζευγολατιού για να ετοιμαστεί ο βόρειος (δεξιός) κλάδος του νέου αυτοκινητοδρόμου σε ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Τα σενάρια απόδοσης του τμήματος Κόρινθος-Κιάτο συνεχίζουν να υφίστανται όμως οι τελικές αποφάσεις για τα έτοιμα τμήματα του αυτοκινητόδρομου θα ληφθούν την Άνοιξη οι αποφάσεις που θα καθορίσουν ποιες και πότε θα είναι αυτές.

Σε κάθε περίπτωση η λαιμητόμος της 31ης Μαρτίου 2017 υπάρχει και λειτουργεί πλέον ως αντίστροφη μέτρηση καθώς από τότε μας χωρίζουν  μόλις 14 μήνες.

Τα υπόλοιπα που θα μείνουν μετά την λειτουργική απόδοση του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα θα είναι 4-5 σημεία που έχουν επαφή με το σιδηρόδρομο και που θα αποδοθούν μερικούς μήνες αργότερα, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομους.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

Το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα μήκους 120χλμ θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Σε όλο το μήκος θα διαθέτει 2 λωρίδες + λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρχει διαχωριστικό ασφαλείας στο μέσον.

Σε όλο το μήκος θα υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι για την είσοδο-έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο και σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών  (ΣΕΑ). Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του οδικού άξονα η χρονοαπόσταση των 120χλμ μεταξύ Πάτρας και Κορίνθου θα διανύεται σε 1 ώρα, ενώ μεταξύ Πάτρας και Αθήνας σε λιγότερο από 2 ώρες.

Ο αυτοκινητόδρομος θα τελειώνει στον κόμβο Μιντιλίογλου, μετά την Περιμετρική Πάτρας σημείο από όπου θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, έργο που δημοπρατείται αυτή την εποχή με πολλαπλές εργολαβίες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video