ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΡΙΧΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ανησυχία προκαλούν στους Έλληνες σεισμολόγους τα μηνύματα που λαμβάνουν από τη συμπεριφορά του Εγκέλαδου στον ελλαδικό χώρο, αλλά και από την ανάλυση των γεωλογικών ρηγμάτων στη χώρα μας. Στις εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για «ώριμα ρήγματα» και για «συσσώρευση ενέργειας», επισημαίνουν ότι στατιστικά έχει καθυστερήσει κατά πολύ η εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού και καλούν την πολιτεία να αφυπνιστεί, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα πρόληψης όπως ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων. Τέσσερις κορυφαίοι σεισμολόγοι, λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία, μίλησαν στην εφημερίδα RealNews και απηύθυναν τις προειδοποιήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η επισήμανσή τους δεν έχει σχέση με το χτύπημα του Εγκέλαδου στη γειτονική χώρα, καθώς η απόσταση είναι τεράστια για να επηρεάσει τη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο.
«Το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός καιρός χωρίς να βιώσουμε κάποιον ισχυρό σεισμό, με εξαίρεση την ακολουθία της Κεφαλονιάς, σημαίνει ότι έχουμε συσσώρευση ενέργειας, κάποια ρήγματα είναι ήδη φορτωμένα και αργά ή γρήγορα θα εκτονωθούν», επεσήμανε στην εφημερίδα Realnews ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Επιμένοντας στη δυναμική του ελληνικού χώρου, ο καθηγητής Σεισμολογίας τόνισε πως «υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν.
Τα γνωρίζουμε. Είναι ήδη στα όριά τους. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη δράση σε ένα ή περισσότερα από αυτά. Κρούω τον κώδωνα ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα». Ακόμη, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού διευκρίνισε ότι «δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Λέω ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει συνέχεια, επειδή είναι σε ένα καθεστώς συμπίεσης μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία, άρα κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν. ∆εν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. «∆εν υπάρχει αμφιβολία ότι τέτοιοι σεισμοί θα επαναληφθούν. Στατιστικά έχει καθυστερήσει ένας ισχυρός σεισμός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Συνεπώς, το αντισεισμικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του αυτή την αρνητική προοπτική», τόνισε στην «R» ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video