ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι κινείται προς θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία και το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΒΕΕΠρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή απασχόλησης στις ΜμΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι κινείται προς θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία και το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βεβαίως, η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι το μέτρο αυτό δεν είναι εκείνο που από μόνο του θα μειώσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας και θα αναβαθμίσει τη δραστηριότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά, σε κάθε περίπτωση η ΓΣΕΒΕΕ θα είναι και στο άμεσο μέλλον σε επαφή τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όσο και με την Πρόεδρο του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση και άλλων παρόμοιων πιλοτικών ενεργειών, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την απασχόληση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα προώθησης που εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι μικρές επιχειρήσεις εάν προσλάβουν έναν άνεργο ο οποίος λαμβάνει επίδομα ανεργίας μπορούν να επιδοτηθούν για τη θέση απασχόλησης με ποσό ίσο με το ύψος του επιδόματος ανεργίας για διάρκεια 12 μηνών. Οι προϋποθέσεις για να είναι σε θέση μια επιχείρηση να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι:
- Να μην έχει προχωρήσει σε απόλυση προσωπικού 3 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος
- Να διατηρήσει το άνεργο άτομο που προσέλαβε για διάστημα 3 μηνών μετά τη λήξη της επιδότησης.
- Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί πιλοτικά και για ένα αριθμό 10.0000 ανέργων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλου, συμμετείχε ο Πρόεδρος τη ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος, κ. Κ. Μίχαλος, καθώς και οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων από την Ελλάδα. Από πλευράς κυβέρνησης, εκτός του Υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλου, συμμετείχαν η Αν. Υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνονοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας. κ. Α. Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Α. Νεφελούδης, η Πρόεδρος του ΟΑΕΔ, κα Μ. Καραμεσίνη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Α. Παπαδεράκη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Π. Κορκολής και η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ, κα Ευγενία Φωτονιάτα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video