ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μεγάλες επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς φέρνει το νέο καθεστώς στα «μπλοκάκια»


590_27570112128ac947c5b5969aad5b72cf



Αλλάζει άρδην το καθεστώς ασφάλισης για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκια» από το 2017, με σημαντικές επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς που συμπληρώνουν εισόδημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών κι όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
Αναλυτικά, οι νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν αύξηση φορολογίας και εισφορών προς τα ταμεία, θα πλήξουν περισσότερο τους μισθωτούς που συμπληρώνουν το ετήσιο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι» και είναι ασφαλισμένοι μετά το 1993, αφού για πρώτη φορά θα πρέπει να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές.
Για την κατηγορία αυτή, όσοι έχουν εισόδημα στο «μπλοκάκι» από 1-2 εργοδότες θα πληρώνουν εισφορές ως μισθωτοί (12,72% για σύνταξη, υγεία κι επικούρηση) και για τα χρήματα που εισπράττουν από το «μπλοκάκι» (ανεξάρτητα από τις ασφαλιστικές κρατήσεις επί τους μισθού τους λόγω της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας).
Ωστόσο, σιπλά χαμένοι θα είναι όσοι έχουν εισόδημα στο «μπλοκάκι» από τρεις και πλέον εργοδότες καθώς θα πληρώνουν εισφορές σαν ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% για σύνταξη και υγεία) για τα χρήματα που εισπράττουν από το «μπλοκάκι».
Μεγάλο πλήγμα και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ αφού ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 37% από το 29% από την αμέσως προηγούμενη κατηγορία.
Πιο συγκεκριμένα, ο φόρος εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ και υπολογίζεται με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα και τους εξής συντελεστές:
• 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
• 29% για το τμήμα του εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ.
• 37% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ
• 45% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.
Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.
Αντίθετα κερδισμένοι θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, καθώς το επόμενο έτος, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα διαπιστώσουν ότι ο φορολογικός λογαριασμός τους θα είναι μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video