ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΟΥΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ξεκίνησαν σήμερα, από σημείο πολύ κοντά στη νότια είσοδο της Θουρίας (έναντι του εργοστασίου Παπαδημητρίου) οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών - Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, Α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο», με προϋπολογισμό 2.952.000 € με τον ΦΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η πίστωση, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, διατέθηκε, με απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο ορισμός της ΔΕΥΑΚ ως δημοπρατούσας αρχής, διευθύνουσας υπηρεσίας και προϊσταμένης αρχής για την πραγματοποίηση αυτού του έργου αντιπλημμύρισης. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμού η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,24%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή από την 30ή Σεπτεμβρίου 2016.
Π. ΝΙΚΑΣ: «ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ»
Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ χαρούμενη», τονίζοντας πως αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πλήττονται από την αδυναμία απορροής των ομβρίων. «Φτιάξαμε έναν εθνικό δρόμο πριν από κάποιες δεκαετίες και δεν είχε προβλεφθεί το αυτονόητο: τι θα γίνεται με τα όμβρια. Θα μαζεύουμε, πλέον, τα όμβρια από το σημείο αυτό μέχρι το Νοσοκομείο˙ είναι η πρώτη φάση του έργου. Ήδη έχει αρχίσει και η τρίτη φάση, επί της Νέας Εισόδου. Με τον τρόπο αυτό, του χρόνου το χειμώνα δε θα υπάρχει ζήτημα εδώ, όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα κάθε χρόνο, καθώς τα νερά συσσωρεύονται και έχουμε ζημιές ιδιαίτερα κατάντη του δρόμου», ανέφερε ο Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το Υπουργείο Υποδομών, γι' αυτό και συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων διαχείρισης ομβρίων μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα.
 ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ! 
 Από πλευράς εργολάβου ζητείται η κατανόηση των παροδίων ιδιοκτητών για τη μικρή ταλαιπωρία τους λόγω της εκτέλεσης του έργου. Επίσης, θα πρέπει οι οδηγοί των διερχομένων οχημάτων να προσέχουν τη σήμανση και να ελαττώνουν ταχύτητα, ιδίως στα σημεία όπου στενεύει ο δρόμος λόγω καταλήψεως τμήματος του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση των εργασιών.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video