ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ - Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Οι πρώτες ζυμώσεις για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Κορινθιας

Αποτέλεσμα εικόνας για επιμελητηριο κορινθιασςΟι «μνηστήρες»Ραψωματιωτης Δημητριος,Πιτσακης Παναγιωτης,Λουζιωτης Τακης,Μουρικης -Γεωργαρης,Σπηλιοτακαρας και ενας ακομα συνδυασμος με στηριξη απο το ΚΚΕ.
Εν μέσω θερινής ραστώνης και με ορίζοντα τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Επιμελητήριο Κορινθιας οι φιλοδοξίες και η αλλαγή δεδομένων, που ίσχυαν μέχρι σήμερα, σκιαγραφούν, από τώρα, μια εκλογική μάχη που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων θα συμμετάσχουν αλλά και αυτών που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, σε ένα όργανο το οποίο «σκεπάζει» ολόκληρο το νομό.
Νέα δεδομένα…
Δυο νέα δεδομένα είναι αυτά, τα οποία μέχρι στιγμής, είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό εκλογικό, αλλά και μετεκλογικό πλαίσιο, στις επικείμενες εκλογές. Το πρώτο, αφορά την απόφαση του κ. Σπηλιοτακαρα  να ''κατεβασει''δικο του ψηφοδέλτιο και να  διεκδικήσει την εκλογή του με ξεχωριστό συνδυασμό. Το δεύτερο, αφορά συμφωνα με πληροφοριες  στην απόφαση του ΚΚΕ να καταρτίσει το δικό του ψηφοδέλτιο, διεκδικώντας  τη νίκη στις εκλογές.
Εξι υποψήφιοι για μια θέση…

Και οι πέντε, μέχρι στιγμής υποψήφιοι, ευελπιστούν να εκλέξουν τους συμβούλους που απαιτούνται για να ελέγξει κανείς την διοίκηση του Επιμελητηρίου,μέσω ενός συστήματος απλής αναλογικής. Το νέο δεδομένο, που αφορά τις επικείμενες εκλογές, είναι πως θα ζητηθεί και γυναικεία ποσόστωση, η οποία θα φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες το ένα τρίτο των μελών κάθε ψηφοδελτίου.
Η μάχη της συγκρότησης ψηφοδελτίων…
Στη μάχη της συγκρότησης ψηφοδελτίων έχουν ριχτεί ήδη οι υποψήφιοι επικεφαλής, ο οποίοι στο σύνολό τους θεωρούν δεδομένο πως θα μπορέσουν, όχι απλώς να συμπληρώσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό υποψηφίων, μα και να δημιουργήσουν αίσθηση στο εκλογικό σώμα, αφού σχεδόν όλοι τους ποντάρουν σε ένα κράμα εμπειρίας μα και ανανέωσης.
Ο κυριος Ραψωματιωτης  κάνει λόγο για μια «επιβεβλημένη ανεξάρτητη Επιμελητηριακή κίνηση, η οποία θα φέρει στον θεσμό μια εντελώς διαφορετική λογική διοίκησης και πεπραγμένων, τα οποία έχει ανάγκη η αγορά και οι επαγγελματίες, σε μια τόσο δύσκολη, για όλους, εποχή». Με την γνωστή συνταγή της εμπειρίας και της προσφοράς θα πορευτεί στον δρόμο των εκλογών ο κ. Ραψωματιωτης και στέλνει μήνυμα «ριζικής ανανέωσης» προσώπων, αλλά και νοοτροπίας, κάτι  που θεωρει επιβεβλημένο στις μέρες μας.
Ο ρόλος των κομμάτων…
Απροσδιόριστος είναι μέχρι στιγμής ο ρόλος που θα παίξουν(;) τα πολιτικά κόμματα στις επικείμενες εκλογές του Δεκέμβρη. Η μεν Νέα Δημοκρατία, στέλνει δια του κομματικού της μηχανισμού, μήνυμα παρέμβασης και στήριξης υποψηφιοτήτων, αφού ο Γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε πρόσφατη συνομιλία του με κομματικά στελέχη εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να αφήσει νικηφόρο εκλογικό αποτύπωμα σε κάθε κάλπη που θα στηθεί, μέχρι αυτή των βουλευτικών εκλογών. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν ανοίγουν μέχρι στιγμής τα χαρτιά τους, αν και έμπειρα στελέχη, όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες, προεξοφλούν μια μάλλον προσωπική, σε υποψηφίου στήριξη, από συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς........παρά μια συνολική κομματική παρέμβαση.
Όπως και να έχει το τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται, μοιάζει πολύ…  θελκτικό για συγκινήσεις παντός είδους και με ένα, τελικό αποτέλεσμα, το οποίο, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επηρεάσει και την κάλπη άλλων τοπικών εκλογών...........


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video