ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μιχαλης Μεζινης.Το Επιμελητήριο για εμάς δεν αποτελεί ένα περιθωριακό φορέα που διαχειρίζεται μια υπηρεσία, αλλά το φυσικό συντονιστή των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας


Οι Επαγγελματίες θα κληθούν  να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας τον Δεκέμβριο. Συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε την κάθε ιστορική περίοδο ως ιδιαίτερα κρίσιμη, ενδεχομένως γιατί κάθε περίοδος έχει όντως τα δικά της προτάγματα. Αυτό που χαρακτηρίζει την παρούσα περίοδο όμως, μπορεί να συγκριθεί μόνο με ακραίες ιστορικές περιόδους του οικονομικού κύκλου. .Οικονομική κρίση με ένταση, διάρκεια και σκληρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, υπερφορολόγηση, ασφαλιστικές εισφορές που διακρίνονται για την αμετροέπεια τους, ανύπαρκτη τραπεζική χρηματοδότηση, κλπ., αποτελούν το περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν.

Συνεπώς, οι επικείμενες εκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιστορική συγκυρία, πραγματικά κρίσιμη. Μια αρνητική ιστορική συγκυρία για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία. Μια ιστορική συγκυρία, η οποία επιβάλει νέου τύπου επιλογές. Επιβάλει αποφάσεις με διαφορετικά κριτήρια. Ενδεχομένως μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, πολιτική συμπάθεια, επιχειρηματικές πιέσεις,ετεροχρονισμένες εμπειρίες και μη υλοποιήσιμες προεκλογικές δεσμεύσεις, να αποτελούσαν επαρκή συνθήκη για τη διαμόρφωση εκλογικών επιλογών και αποτελεσμάτων.
Σήμερα όμως βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: «Ή θα εντείνουμε τις προσπάθειες για σταδιακή ανάκαμψη, συγκροτώντας ένα μείγμα πολιτικής αποτελεσματικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας μαζί με την αναγκαία συνδικαλιστική δράση, ή θα πορευτούμε με συντηρητικές επιλογές προσανατολισμένες σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος».Συνεπώς, στις εκλογές του Δεκεμβρίου θα κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα βασικό ερώτημα: Τι Επιμελητήριο θέλουμε; Η δική μας απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι μονοσήμαντη, διότι και ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι μονοσήμαντος. Το Επιμελητήριο Κορινθιας  αποτελεί για εμάς, το φυσικό χώρο εντός του οποίου: Η συνδικαλιστική δράση αναπτύσσεται από κοινού και παράλληλα με αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τα μέλη.

Το Επιμελητήριο Κορινθιας  για εμάς δεν αποτελεί ένα περιθωριακό φορέα που διαχειρίζεται μια υπηρεσία, αλλά το φυσικό συντονιστή των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας. Το Επιμελητήριο για εμάς αποτελεί εκείνο το φορέα που έχει διατυπώσει τον «οδικό χάρτη» της επιχειρηματικότητας, επί του οποίου έχει αποσπάσει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Το Επιμελητήριο για εμάς δεν αποτελεί έναν περίκλειστο φοβικό συντηρητικό φορέα που αρκείται στη διαχείριση μιας διοικητικής καθημερινότητας, αλλά εκείνο το μηχανισμό που διακρίνεται για την ικανότητα του να δικτυώνεται και να δικτυώνει, να παρεμβαίνει και να αναδεικνύει διαρκώς το ρόλο του, ως του φυσικού «επισπεύδοντα» υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Για αυτό το Επιμελητήριο θέλουμε να δουλέψουμε με μέσα που θα διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους.Ενωμένοι διαμορφώνουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων, ένα ολοκληρωμένο κώδικα δεοντολογίας Πιστοποιούμε το σύνολο των υπηρεσιών μας μετατρέπουμε τη διαδικτυακή μας παρουσία σε μια δυναμική πύλη ενημέρωσης, υποστήριξης, δικτύωσης και εξωστρέφειας Αναδεικνύουμε και αναβαθμίζουμε το ρόλο και την παρουσία των εμπορικών συλλόγων στις τοπικές κοινωνίες.Αυτό το πλαίσιο θα αποτελέσει το υπόβαθρο για την εξειδίκευση της προγραμματικής μας πρότασης, για την υλοποίηση της οποίας, από σήμερα απευθύνουμε ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα. Μιχάλης Μεζινης .Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Ραψωματιωτη.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video