ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βαρώτσος: Στην Ελλάδα 'έρχονται σεισμοί έως 8 Ρίχτερ!

Την εκτίμησή του ότι στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν σεισμοί της τάξεως των 8 Ρίχτερ εξέφρασε ο καθηγητής φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος μιλώντας το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στα ΤΕΙ Αθήνας, στο αμφιθέατρο Φυσικής, στο πλαίσιο της μαθητικής εκδήλωσης της Ένωσης Φυσικών με τίτλο «Οι φυσικές επιστήμες μας μαγεύουν». Ο καθηγητής, όπως καταγράφει το protothema.gr, παρουσιάζοντας σε μαθητές γονείς και επιστήμονες τη μέθοδο της ομάδας ΒΑΝ, αλλά και επισημαίνοντας τους πως τη μέθοδο αυτή χρησιμοποίησαν και στον σεισμό του Μεξικού του περασμένου Σεπτεμβρίου που είχε μέγεθος 8,2 Ρίχτερ, τόνισε πως σεισμούς τέτοιου μεγέθους μπορεί να έχουμε και στην Ελλάδα λόγω της σειμσικότητας της χώρας μας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρώτσος «Στην Ελλάδα το 1926 είχαμε το σεισμό των 8 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του νότου, στην Ρόδο, ενώ είκοσι χρόνια πριν είχαμε ανάλογο σεισμό στα Κύθηρα. Γίνονται λοιπόν σεισμοί τέτοιου μεγέθους στη χώρα μας, όπως αυτός του Μεξικού. Και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, ούτε οι σεισμολόγοι το αποκλείουν. Αυτό που δεν μπορεί να έχουμε είναι σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ όπως είχαμε στην Ιαπωνία». Ο κ. Βαρώτος εξήγησε κατά την 45λέπτη ομιλία του την μεθοδολογία ΒΑΝ και πως με μια νέα μέθοδο που ακολουθεί πλέον η ομάδα του μπορούν να βρουν και το χρόνο ενός σεισμού.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video