ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

Η δημιουργία δικτύου για στοχευμένη έρευνα στην αποκρυπρογράφηση του γενετικού υλικού της ελιάς στον ελληνικό χώρο, με τη χρήση της γονιδιωματικής τεχνολογίας ξεκινά στη χώρα μας, με πρωτοβουλία του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών της ελιάς, η αναβάθμιση της παραγωγής και η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των εμβληματικών δράσεων που υλοποιεί ο τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παρουσία της πολιτείας στην επιστημονική έρευνα σε εθνικά προϊόντα υψηλής αξίας όπως το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού. Η εμβληματική δράση των «Δρόμων της Ελιάς» θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη συμμετοχή σημαντικών ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας, της γονιδιωματικής τεχνολογίας και της μοριακής βιολογίας. Το δίκτυο αρχικά θα ασχοληθεί με την περιγραφή και κατοχύρωση ταυτοποιημένου γενετικού υλικού και ελληνικών ποικιλιών ελιάς στον επίσημο ευρωπαϊκό κατάλογο και με τη διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων. Για την αρχική φάση, η οποία έχει σχεδιασθεί να υλοποιηθεί σε διάστημα δύο ετών, έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα προσέλκυσης πρόσθετων πόρων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι με την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία που απορρέει από αυτήν, να αξιοποιήσουμε τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Η ανάληψη πρωτοβουλιών όπως η δημιουργία δικτύου για τη δράση «Οι Δρόμοι της Ελιάς» αποσκοπεί στην υποστήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής του αγροδιατροφικού τομέα ως μία συγκροτημένη και ολιστική προσπάθεια εθνικής εμβέλειας και ενός σχεδίου γύρω από την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία που θα αναδείξει και θα βελτιστοποιήσει τα ελληνικά προϊόντα μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης διεθνώς ανταγωνιστικών, ποιοτικών και ασφαλών διατροφικών προϊόντων ελληνικής προέλευσης, με υψηλή προστιθέμενη οικονομική και διατροφική αξία».
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video