ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.



Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιωμένος από Ιερείς και τους Διακόνους του, σήμερα Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και την μνήμη Του.

Οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας για συμμετοχή με σεβασμό και ευλάβεια στο Ιερό αυτό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στους αρχαίους Χριστιανικούς χρόνους.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας παραλληλίζοντας την «Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ τοῦ Θεοῦ» (Μαρκ. Α' 1), με την αρχή του Νέου (Πολιτικού) έτους 2018, τονίζοντας ότι οφείλουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να θέτουμε το Άγιο Ευαγγέλιο ως αρχή και θεμέλιο στην ζωή μας, δίδοντας νόημα στην καθημερινότητα μας, όχι μόνο τώρα, που ανατέλλει ο νέος Χρόνος, αλλά καθ᾿ όλη την διάρκεια του έτους και της ζωής μας.   
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την Μεγάλη Είσοδο, όπου και τέλεσε την «Προσκομιδή» ενώπιον των πιστών, κατά την τάξη αυτής της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της αναλύοντας με λεπτομέρεια και επεξηγώντας, όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προσκάλεσε το ευσεβές εκκλησίασμα αλλά και όλους τους Κορινθίους να προσευχηθούν για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2018,  στην Ι. Αγρυπνία, που πρόκειται να τελεσθεί απόψε το βράδυ, ώρα 20:30, για τα μοναχικά άτομα της πόλεως μας. Ολοκλήρωσε δε, ευχόμενος «Καλή Χρονιά» με υγεία για όλους τους Κορινθίους. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video