ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.



Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως, π. Ιωάννου Παπαντωνίου, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού  Κορίνθου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Γρηγόριος Μεντζελόπουλος, π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.
Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης Λειτούργημα και την τεράστια ευθύνη των λειτουργών οι οποίοι πρωτοστατούν στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού, επιτελούν τα Ι. Μυστήριά Του και διοικούν το σώμα της Εκκλησίας, ώστε να διατηρείται η τάξη εντός Της. Επιπρόσθετα, εξήρε την σεμνή βιωτή, το έργο και την διακονία του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Παπαντωνίου, του Πνευματικού, τονίζοντας ότι η Ιεροσύνη δεν είναι αδιάδοχη αλλά συνεχίζει με νέους Κληρικούς προκειμένου το σωστικό έργο της Εκκλησίας να μην σταματά ποτέ. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε και τις δύο νέες Χειροτονίες, που πρόκειται να τελέσει τις επόμενες ημέρες, αυτές του κ. Γεωργίου Μαρινάκη του Ευθυμίου, εγγάμου,  καταγομένου εκ του χωρίου Άγιος Βασίλειος Κορινθίας, που θα τελεσθεί αύριο, Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στο Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, εντός του Επισκοπείου,  και του κ. Ευαγγέλου Κυνηγάρη του Αθανασίου, εγγάμου, καταγομένου εκ Κορίνθου, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών.
Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video