ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.



 Από τον Ι. Ναό του Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Περιγιαλίου, ξεκίνησε το πρόγραμμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Χθες, Κυριακή της Τυρινής, 18 Φεβρουαρίου 2018, λειτούργησε εκεί και μίλησε στους Πιστούς επίκαιρα καταδεικνύοντας τους τρεις βασικούς στόχους της Μ. Τεσσαρακοστής, όπως αυτοί προκύπτουν από την Ευαγγελική Περικοπή, με πρώτο την «συγχωρητικότητα», που επιβάλλεται για όλους τους Χριστιανούς, αφού συγχωρώντας τον συνάνθρωπό μας θα μας συγχωρέσει και εμάς ο Θεός, δεύτερο την «νηστεία» καθώς οι πιστοί πρέπει να αποκτούν εγκράτεια σε κάθε τι χαλιναγωγώντας τα πάθη τους και τρίτο την «ελεημοσύνη» γιατί με αυτή αποκτούμε θησαυρούς στον «ουρανό».
Με βάση επομένως τα ανωτέρω προέτρεψε τους Πιστούς να προετοιμαστούν προκειμένου να βιώσουν κατάλληλα την κατανυκτική αυτή περίοδο.
  Το απόγευμα της ίδια μέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, κατά την διάρκειά του οποίου οι Πιστοί δίδουν την αμοιβαία συγχώρηση προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των αγώνων της Μ. Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι.
 Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε, στους ευσεβείς Χριστιανούς, αναλύοντας την Αποστολική περικοπή της προς Ρωμαίους Επιστολής του Απ. Παύλου, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε διάκριση, να ζούμε με σοβαρότητα και ήθος, απέχοντας από κάθε τι επιζήμιο για την ψυχή και το σώμα,  μακριά από εγωισμούς και φιλονικίες και ενδεδυμένοι τα «όπλα του φωτός» να αγωνιστούμε ουσιαστικά και όχι τυπικά για την σωτηρία της ψυχής μας και την  αιωνιότητα.
Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του ευχόμενος καλό και καρποφόρο αγώνα ώστε να αξιωθούμε να εορτάσουμε τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας. 


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video