ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σε νέο κύκλο διάθεσης τεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, σε 86 πολίτες, προχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αστικής γεωργίας, στο πλαίσιο του οποίου πολίτες καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη (10% της παραγωγής). Ο Δήμος Καλαμάτας δίδει στους πολίτες αυτή τη δυνατότητα εδώ και πέντε χρόνια.
Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι έχουν συσταθεί στο πάρκο του Δυτικού Κέντρου, στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου και στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου και διαθέτουν συνολικά 98 τεμάχια. Σε κάθε δικαιούχο παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα καλλιεργήσιμης γης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους και παρέχει, επίσης, δωρεάν νερό, ενώ οι γεωπόνοι του δίδουν συμβουλές για ορθή καλλιέργεια.
Μετά από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, λοιπόν, προσκαλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την καλλιέργεια τεμαχίων έκτασης πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων, στα οποία θα καλλιεργούν λαχανικά βιολογικής γεωργίας, τα οποία η Επιτροπή θα παραχωρήσει σύμφωνα με το Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Καλαμάτας.
Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και, μάλιστα, να διαμένουν πλησίον των περιοχών λειτουργίας των Δημοτικών Λαχανόκηπων, κάτι που αποδεικνύεται από πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, στους πολύτεκνους και στους πολίτες που δε διαθέτουν αγροτεμάχια.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο, είναι:
• Αίτηση
• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
• Πρόσφατος λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφέλειας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Φορολογική Δήλωση Ε1 και Ε9.
Αιτήσεις μπορούν να κάνουν εκ νέου και όσοι ήδη διαθέτουν τεμάχιο καλλιέργειας σε Δημοτικό Λαχανόκηπο και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα. Η παραχώρηση θα είναι διάρκειας δύο ετών.
Από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για χορήγηση τεμαχίου για λαχανόκηπο από το Δήμο Καλαμάτας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Αθηνών 99, γραφείο 03 (ισόγειο από την πλευρά του πάρκινγκ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Πληροφορίες: Στάμου Στυλιανή, γεωπόνος, τηλ. 27213 60844.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video