ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το κουίζ που έδειξε τι θέλουν οι Κορίνθιοι από τους υποψήφιους Δημάρχους

Το κουίζ το απάντησαν αυθόρμητα περισσότεροι από 600 Κορίνθιοι - Ο Αλέκος είναι «ζωντανός» - Ο Χασικίδης πρέπει να γίνει πιο δραστήριος και δυναμικός - Η καμπάνια του Ν. Σταυρέλη είναι προβληματική

Πριν 15 ημέρες δημοσιεύσαμε ένα κουίζ με τίτλο «Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος σας ταιριάζει» (δείτε κλικάροντας εδώ) με αφορμή τη διάσπαση της παράταξης του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού.

Σε αυτό το κουίζ οι χρήστες καλούνταν να απαντήσουν σε 6 ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων συνδέονταν με τους Αλ. Πνευματικό, Ν. Σταυρέλη, Χρ. Χασικίδη και κανέναν από τους 3.

Το κουίζ το απάντησαν αυθόρμητα περισσότεροι από 600 Κορίνθιοι και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μία εικόνα για τη δημοφιλία των υποψηφίων αλλά κυρίως πόσο οι Κορίνθιοι βλέπουν το χαρακτήρα τους στην εικόνα των υποψηφίων.

Ταυτόχρονα οι απαντήσεις των χρηστών δίνουν μια εικόνα για τις ανάγκες αλλά και τις προτεραιότητες του Δήμου Κορινθίων. Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια, ότι το κουίζ δεν αποτελεί δημοσκόπηση, ούτε μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Αλέκος είναι «ζωντανός»

Ένα από τα παράδοξα των απαντήσεων είναι ενώ 7/10 χρήστες θεωρούν ότι η Κόρινθος έχει ανάγκη από αλλαγές (φθορά της Δημοτικής Αρχής) την ίδια στιγμή σχεδόν 1 στους 2 χρήστες βλέπουν το χαρακτήρα του Αλ. Πνευματικού ως τον ελκυστικότερο σε σχέση με τους Ν. Σταυρέλη και του Χρ. Χασικίδη. Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι ότι οι χρήστες μπορεί να έχουν κουραστεί από τον Πνευματικό αλλά θέλουν κάποιον με τον χαρακτήρα του.

Η καμπάνια του Ν. Σταυρέλη είναι προβληματική

Γράψαμε κατά καιρούς για τα επικοινωνιακά λάθη του Ν. Σταυρέλη και το κουίζ αυτό έρχεται να επαληθεύσει αυτές τις εκτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα το χρώμα που ο κ. Σταυρέλης έχει διαλέξει για να «ντύσει» επικοινωνιακά την καμπάνια του έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο αφού μόνο 1/10 το προτιμά.

Ο Χρ. Χασικίδης πρέπει να γίνει πιο δραστήριος και δυναμικός

Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός, αλλά στην περίπτωση της Κορίνθου αυτό δεν είναι σίγουρο. Η ηρεμία και η συναίνεση που αποπνέει ο Χρ. Χασικίδης έλαβε «αυτοκτονικά» ποσοστά (κάτω και από 1 στους 10) όσον αφορά το χαρακτήρα που θέλουν οι Κορίνθιοι χρήστες από το Δήμαρχό τους.

Ο «κανένας από τους 3» είναι με διαφορά πρώτος

Στο σύνολο του ερωτηματολόγιου η τελική απάντηση ότι «δεν σας ταιριάζει κανένας από τους 3» ξεπερνά το 40%, με δεύτερο τον Αλ. Πνευματικό σε μικρή απόσταση από το Χρ. Χασικίδη ενώ ο Ν. Σταυρέλης είναι πολύ πιο κάτω.

Το νερό είναι το σημαντικότερο θέμα

Στην ερώτηση «Τι είναι σημαντικό για την Κόρινθο» περισσότεροι από 1 στους 2 θεωρεί ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι να έχουν νερό όλα τα χωριά. Ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση η ανάπλαση στα Περιβολάκια και η σύνδεση Προαστιακού με το κέντρο της πόλης.

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι τα γήπεδα και τα τοπικά πολιτιστικά κέντρα έρχονται με διαφορά τελευταία. Να θυμίσουμε ότι ο Ν. Σταυρέλης έχει ήδη προαναγγείλει 3 τέτοια έργα και το συμπέρασμα που εμείς εξάγουμε είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει και πολλούς πόντους αν συνεχίσει να υπόσχεται τέτοιου τύπου έργα.

Όλοι θέλουν προσέλκυση επενδύσεων

Περισσότεροι από 6 στους 10 θεωρούν ότι η τοπική οικονομία πρέπει να προχωρήσει με επενδύσεις στην περιοχή. Βέβαια το ποιος θα τις κάνει και για ποιο λόγο είναι ένα αναπάντητο ερώτημα αν σκεφτούμε τις υποδομές σε σειρά θεμάτων. Στον αντίποδα μόνο 2% θεωρούν ότι με περισσότερα καφέ και μπαρ θα έρθει η οικονομική ανάπτυξη στην Κόρινθο, ενώ με τα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα το 12%.

«Όχι στους τεχνοκράτες»

Οι Κορίνθιοι χρήστες από τη μία πλευρά φαίνεται να εκτιμούν τις αρετές ενός σοβαρού και τεχνοκράτη υποψηφίου (π.χ. αξιοπιστία) αλλά δεν φαίνεται να θέλουν και τον ίδιο ως Δήμαρχο αφού αυτή η επιλογή ήρθε τρίτη στην ερώτηση «Πως θέλετε το Δήμαρχο Κορινθίων» αν και με ένα αξιοπρεπές ποσοστό (2 στους 10). Αυτό θα πρέπει να χτυπήσει «καμπανάκια» στην υποψηφιότητα του Ν. Σταυρέλη για να τροποποιήσει την καμπάνια του.

Η πλειοψηφία θέλει αλλαγή στο Δήμο

Η πλειοψηφία πάντως των χρηστών που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν αλλαγή στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Μόνο 12 % απάντησαν ότι χρειάζεται σταθερότητα και ένα 14% μικρές αλλαγές. Σχεδόν 4 στους 10 θέλουν μεγάλες και θεαματικές αλλαγές. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι πως θα καταφέρει να το επικοινωνήσει αυτό  ο Αλ. Πνευματικός (κυρίως) και ο Ν. Σταυρέλης (δευτερευόντως).

Η δημοσίευση αυτή επικοινωνήθηκε μέσω των Κοινωνικών Δικτύων στοχεύοντας κατά κύριο λόγο το Δήμο Κορινθίων με γεωγραφικά κριτήρια. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποτελεί δημοσκόπηση αλλά το σύνολο των απαντήσεων δεν θεωρούμε ότι απέχει πολύ της πραγματικότητας.

Τα αποτελέσματα του κουίζ είναι διαθέσιμα σε όποιον υποψήφιο το επιθυμήσει αφού πρώτα επικοινωνήσει μαζί μας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video