ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Παραλίγο σκάνδαλο στο Δήμο Κορινθίων!"

 
Γράφει ο  Αναστάσιος Ηλίας
Δικηγόρος Αθηνών
Υπ. Διδ. Νομικής Αθηνών       "Παραλίγο σκάνδαλο στο Δήμο Κορινθίων!"
Γυρνώντας χθές από την δουλειά, κατά την προσφιλή μου συνήθεια μπήκα στο διαδίκτυο για να δω τα τοπικά νέα του Δήμου μας και χωρίς υπερβολή έπαθα σοκ.
Ειδικότερα παρακολούθησα την συνεδρίαση του ΔΣ της πόλης μας
και πληροφορήθηκα, ότι παραλίγο να διεξαχθούν υπό την αιγίδα και την φιλοξενία του Δήμου μας αγώνες ελεύθερης πάλης από έναν σύλλογο. Μέχρι εδώ όλα καλά θα μου πείτε. Παρότι είναι αντίθετοι στην αισθητική μου τέτοιοι αγώνες, εφόσον τηρούνται οι κανόνες, ας πραγματοποιούνται.
Δυστυχώς όμως στην προκείμενη περίπτωση και νομικά και ηθικά είχαμε πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο όχι μόνο έλειπαν μία σειρά από δικαιολογητικά όπως καταστατικό, υπεύθυνες δηλώσεις αλλά πολύ περισσότερο είχαμε ψευδή δήλωση καθότι δεν υπήρχε σύλλογος (με την μορφή σωματείου, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κλπ) αλλά ατομική επιχείρηση κάτι που έγινε γνωστό λίγες ημέρες μόνο πριν την διοργάνωση και μετά (!) την λήψη απόφασης από το ΚΕΠΑΠ. Εγώ  όμως στην περίπτωση αυτή δεν θα θίξω την προχειρότητα στην οποία υπέπεσαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΠΑΠ.
Θα θίξω το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης.
Πραγματικός υπεύθυνος λέει της διοργάνωσης θα ήταν όχι μία Κορίνθια ελεύθερη επαγγελματίας αλλά ένας κύριος που αυτή την περίοδο έχει προφυλακιστεί.
Η μεγαλύτερη έκπληξή μου ωστόσο ήταν όταν άκουσα το όνομά του. Για λόγους προσωπικών δεδομένων και επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα τον αναφέρω βεβαιώς, αλλά λέω τα εξής. Το 2015 έτρεχα  στο κτήριο 10 της Ευελπίδων να πάρω αντίγραφα από μία ογκώδη ποινική δικογραφία (στο σύνολο της γεμίζει το καρότσι του σούπερ  μάρκετ) στην οποία είχε εμπλακεί λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πραγματικό υπεύθυνο της παρολίγον διοργάνωσης ένας υπάλληλος (καλός άνθρωπος και οικογενειάρχης και ευτυχώς διαφαίνεται η αθωώτητά του) ενός επιχειρηματία που είναι πελάτης του γραφείου στο οποίο εργάζομαι. Το κατηγορητήριο εναντίον του εν λόγω κυρίου είναι βαρύ. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, βαριές σωματικές βλάβες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ληστείες κλπ. Με λίγα λόγια κατηγορείται (και αναμένεται να καταδικαστεί βάσει των πειστηρίων) για "προστασία", ως ηγετική μορφή στην ομάδα του, σε δεκάδες μαγαζιά στην Αττική και στην Κορινθία. Οι συνομιλίες που έχουν μαγνητοσκοπηθεί είναι χαρακτηριστικές, ενώ οι μάρτυρες κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, απειλές με όπλα και πολλά ακόμα.
Παρότι δεν απαγορεύεται να έχει επαγγελματική δραστηριότητα κάποιος που έχει προφυλακιστεί καταλαβαίνετε για τί άνθρωπο μιλάμε και για την ηθική απαξία που θα είχε για την περιοχή μας το "αγκάλιασμα" των εκδηλώσεών του.
Ευτυχώς λοιπόν που δεν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση. Εύχομαι και απαιτώ ως δημότης της περιοχής στο μέλλον σε ανάλογες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα να πραγματοποιούν επαρκείς ελέγχους και να τηρούν την νομιμότητα αλλά και την σκοπιμότητα όπου πρέπει.

Αναστάσιος Ηλίας
Δικηγόρος Αθηνών
Υπ. Διδ. Νομικής Αθηνών


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video