ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με δικά τους έξοδα βάζουν δίχτυα ενάντια στις τσούχτρες οι επιχειρηματίες στο Λουτράκι

Αν και έχει εγκριθεί κρατικό κονδύλι ύψους 1 εκατ. Ευρώ οι διαδικασίες για την διάθεση των χρημάτων προχωρούν με ρυθμούς ...δημοσίου προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Οι ξενοδόχοι και οι μαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στον Κορινθιακό κόλπο εκφράζουν τις ανησυχίες τους και την απογοήτευση τους καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για το ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο του 1 εκατ. Ευρώ για την τοποθέτηση ειδικών διχτυών προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τις ακτές.

Προκειμένου λοιπόν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους πληρώνουν απο την τσέπη τους για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, σαν κι’ αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις οικολογικής καταστροφής, για παράδειγμα, στον περιορισμό των πετρελαιοκηλίδων.

Πρόκειται για δίχτυ που μπορεί να τοποθετηθεί από τα θαλάσσια σημεία με πολύ μικρό βάθος μέχρι τα πιο βαθιά νερά οριοθετώντας προστατευόμενες περιοχές κολύμβησης ( θαλάσσιες πισίνες) το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, είναι αδιαπέραστο ακόμη και στις μέδουσες.

Ο συγκεκριμένος τύπος διχτυού, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του και τις εταιρίες που το διαθέτουν, θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση των ασπόνδυλων πλασμάτων που τρομοκρατούν τους λουόμενους με την παρουσία τους και τα επώδυνα τσιμπήματα τους.
Ήδη στο Λουτράκι ξεκίνησε η τοποθέτηση των ειδικών διχτυών στα παραλιακά καφέ, όπως και σε ξενοδοχεία.

Την αρχή έκανε το καφέ Coral που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας του Λουτρακίου, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που ανέβηκε πριν απο λίγο στην σελίδα της επιχείρησης στο facebook.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ, αναφέρει στην σχετική ανάρτηση: “Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την υψηλή παροχή υπηρεσιών, αποφασίσαμε την τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων με δικά μας έξοδα για την προστασία των πελατών μας !!! Είμαστε η πρώτη πανελλαδικά επιχείρηση εστίασης, που προχώρησε σε δραστικά μέτρα !!!”

Το παράδειγμα του Coral ακολούθησε το ξενοδοχείο Pappas ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες κάτι που πρόκειται δημιουργήσει θέματα ανταγωνισμού καθώς οι λουόμενοι είναι λογικό να προτιμήσουν τις επιχειρήσεις που έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση των προστατευτικών διχτυών αν και γι όλα αυτά έπρεπε να ’χε φροντίσει εδώ και καιρό το ίδιο το κράτος και με fast track διαδικασίες.

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα ...


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video