ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ

Στους δεύτερους μειοδότες κάθε εργολαβίας που έχει αναλάβει ο όμιλος Καλογρίτσα θα απευθυνθεί το υπουργείο Υποδομών για την ανάθεση του έργου του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, σε περίπτωση που ο υπερχρεωμένος κατασκευαστής δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, οι προσωρινοί ανάδοχοι, μεταξύ των οποίων και η κοινοπραξία των εταιρειών Καλογρίτσα, Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών, έχουν κληθεί να αιτιολογήσουν τις προσφορές τους (στην ουσία να δικαιολογήσουν τις εκπτώσεις που έχουν προσφέρει). Στη συνέχεια, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα αξιολογηθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις εργολαβίες που έχει αναλάβει ο όμιλος Καλογρίτσα είναι συμβατικού προϋπολογισμού αξίας 252 εκατ. ευρώ και περίπου 115 εκατ. ευρώ μετά τις εκπτώσεις άνω του 50% που δόθηκαν. Το σύνολο του έργου είναι προϋπολογισμού 436,2 εκατ. ευρώ, ενώ η εξασφαλισμένη κοινοτική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 293 εκατ. ευρώ, ικανή να καλύψει το σύνολο του κόστους, με δεδομένο ότι οι εκπτώσεις των αναδόχων έχουν ξεπεράσει το 50%. Το κλειδί στην υπόθεση είναι εάν η Τράπεζα Αττικής θα χορηγήσει ή όχι τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 17 εκατ. ευρώ (με βάση την αξία των συμβάσεων που θα κληθεί να υπογράψει ο όμιλος Καλογρίτσα). 
Πρόκειται για κρίσιμο στοιχείο, καθώς σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο στη συνέχεια, ο κατασκευαστής δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις όσον αφορά την ομαλή εκτέλεση του έργου και κηρυχθεί έκπτωτος, τότε οι εν λόγω εγγυητικές θα εκπέσουν ζημιώνοντας την Τράπεζα Αττικής. Το «στοίχημα» για την τράπεζα είναι μεγάλο, καθώς μόνο από τις εγγυητικές που έχει εκδώσει στις εταιρείες του κ. Καλογρίτσα, κινδυνεύει με απώλειες ύψους 44 εκατ. ευρώ, καθώς υπολογίζεται ότι η αξία τους ισοδυναμεί με το 40% του συνολικού δανεισμού του εν λόγω επιχειρηματία, ύψους 110 εκατ. ευρώ. Εν ολίγοις, η συνολική «έκθεση» της τράπεζας στον κ. Καλογρίτσα εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video