ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κατασχέθηκε αρχαίος ενεπίγραφος μαρμάρινος λίθος μεγάλης αρχαιολογικής αξίας


Εύβοια: Κατασχέθηκε αρχαίος ενεπίγραφος μαρμάρινος λίθος μεγάλης αρχαιολογικής αξίας
Βρέθηκε και κατασχέθηκε, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/7 στην περιοχή Βαθύ Ευβοίας, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αρχαίος ενεπίγραφος μαρμάρινος λίθος.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με διακίνηση αρχαίου κινητού μνημείου, εντοπίστηκε στην αρχή αδιέξοδου δρόμου, επιμελώς κρυμμένο, ανάμεσα σε λίθους και εντός σάκου μεταφοράς αγροτικών προϊόντων, το ανωτέρω μνημείο.

Η κατασχεθείσα αρχαιότητα επιδείχθηκε στον προϊστάμενο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκίδας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για επεξεργασμένο αρχαίο ενεπίγραφο μαρμάρινο λίθο (διαστάσεων 50 Χ 22 εκ.) που φέρει αρχαία ελληνική επιγραφή και διακόσμηση φύλλων ακάνθου, Ελληνιστικών ή πρώιμων Ρωμαϊκών χρόνων, χώρου αρχαίου ιερού ή αρχαίας αγοράς, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». 

Περαιτέρω, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό εύρημα του οποίου η απόδοση του κειμένου μπορεί να παράσχει σημαντικότατα τεκμήρια για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Η ανωτέρω αρχαιότητα πρόκειται να παραδοθεί για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών.

Προανάκριση, για την συλλογή επιπλέον στοιχείων και τον εντοπισμό του δράστη, διενεργείται από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video