ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΔΙΑΚΙΟΥΣΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ

«Στα κρύα του λουτρού» έμειναν τελικώς χιλιάδες φορολογούμενοι που περίμεναν ως «μάνα εξ ουρανού» την επιστροφή φόρου την Παρασκευή, για να έχουν κάτι παραπάνω στις τσέπες του, είτε για διακοπές (καθώς πολλοί παίρνουν άδεια αν και απλήρωτοι από τις δουλειές τους) είτε για να καλύψουν άλλες τρέχουσες ανάγκες τους.
Με βάση τα ως τώρα στοιχεία της εκκαθάρισης, οι σχετικά λιγοστοί δικαιούχοι επιστροφής φόρου «έχουν λαμβάνειν» περί τα 390 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας. Σε αρκετές περιπτώσεις η επιστροφή ξεπερνά και τα 1000 ευρώ, αν και οι περισσότεροι δικαιούνται από 60-200 ευρώ.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μεγάλο μέρος των δικαιούχων επιστροφής φόρων δεν άγγιξε ποτέ τα χρήματα αυτά. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο τα έβγαλε από την μία τσέπη του και τα έβαλε στην άλλη, καθώς οι επιστροφές φόρου δεν είναι ακατάσχετες αλλά συμψηφίζονται με άλλα χρέη στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι βασικές περιπτώσεις δικαιούχων που δεν πήραν εχθές χρήματα από την εφορία -ή εισέπραξαν λιγότερα από όσα ανέγραφε το εκκαθαριστικό τους-σε αυτό το πρώτο κύμα επιστροφών φόρου, ήταν οι εξής:
1. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 μετά τις 20 Ιουνίου ή η εκκαθάρισή της είναι ακόμα υπό επεξεργασία (πχ για υψηλές επιστροφές φόρου ή ασυμφωνία στοιχείων κλπ)
2. Όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 πριν τις 20 Ιουνίου αλλά παρέλειψαν να δηλώσουν ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού. Αυτοί θα πρέπει μετά τις 20 Ιουλίου να πάνε απευθείας σε τράπεζα με το εκκαθαριστικό τους για να πληρωθούν.
3. Όσοι είχαν χρέος από απλήρωτο φόρο ή αρρύθμιστη οφειλή που συμψηφίστηκε αυτομάτως με την επιστροφή. Και αυτό γιατί πολλοί από τους 270.000 δικαιούχους επιστροφής φόρου (ή τους περίπου 700.000 συνολικά με πιστωτικό εκκαθαριστικό) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία.
4. Όσοι είχαν οφειλές στον ΕΦΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Στην περίπτωση αυτή, έγινε διασταύρωση με τους οφειλέτες των Ταμείων και για όσους δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα, τα λεφτά τους πήγαν απευθείας στον ΕΦΚΑ για να πληρωθεί το χρέος.
5. Όσοι χρωστούν στο δημόσιο πρόστιμα (από δικαστήρια, κλήσεις της Τροχαίας ή των Δήμων, αυθαίρετα κλπ) έστω και αν αυτά τα ποσά δεν εμφανίζονταν στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ως «Οφειλές εκτός ρύθμισης» στο Taxisnet. Και πάλι έγινε διασταύρωση με οφειλές, ακόμα και αν δεν γνώριζαν καν πως τις είχαν οι ίδιοι οι δικαιούχοι.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video