ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα προεκλογικά «ρεύματα» της Κορίνθου

Η προεκλογική περίοδος στην Κόρινθο έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» και παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη επίσημες ανακοινώσεις από Πνευματικό, Νανόπουλο και Σταυρέλη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν κάποιοι από αυτούς θα πάνε μέχρι τέλους.

Η προεκλογική περίοδος για τα Δημοτικά στην Κόρινθο έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» σιγά-σιγά και παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη επίσημες ανακοινώσεις από Πνευματικό, Νανόπουλο και Σταυρέλη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν κάποιοι από αυτούς θα πάνε μέχρι τέλους. Ο Χρήστος Χασικίδης για παράδειγμα που είχε κάνει και αυτός επίσημη ανακοίνωση, την πήρε πίσω.

Ο Αλέκος Πνευματικός

Ο Αλ. Πνευματικός θα πρέπει να περιμένει να δει τον υποψήφιο από το χώρο της Ν.Δ. (επίσημο ή ανεπίσημο). Υπό προϋποθέσεις τα «κουκιά» μπορεί να μην «βγαίνουν» στο δεύτερο γύρο. Και ο Αλέκος του 2018 δεν είναι ο Αλέκος του 2006.

Είναι άλλο πράγμα να είσαι αντιπολίτευση με προοπτική να πάρεις το Δήμο και άλλο να τον έχεις πάρει 3 φορές και οι πιθανότητες να τον ξαναπάρεις να είναι οι μικρότερες από τις 3 προηγούμενες φορές. Το κίνητρο δεν είναι το ίδιο αλλά επειδή ο Δήμαρχος έχει δείξει ότι έχει πείσμα μέχρι "εκεί που δεν παίρνει", όλα είναι πιθανά.

Μπορεί να είναι πιο έμπειρος και γνώστης αλλά και οι απώλειες είναι μεγάλες. Και σε αριθμούς και σε φθορά. Και για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για τις επιλογές (πρώην) συνεργατών του με τους οποίους τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση.

Διότι τελικά κατηγορεί τις επιλογές που στήριζε χρόνια.

Αυτό που μαθαίνουμε πάντως είναι ότι εσχάτως γίνονται προτάσεις σε άτομα που ως κοινό παρονομαστή έχουν μια καλή «έξωθεν μαρτυρία» στην τοπική κοινωνία. Τα αποτελέσματα προς το παρόν είναι αμφίβολα.

Ο Βασίλης Νανόπουλος

 Το ίδιο με τον Αλέκο θα πρέπει να περιμένει και ο Β. Νανόπουλος. Ακόμη και αν δεν υπάρξει "επίσημη ανακοίνωση" για τον Πελ. Καλλίρη, αλλά η κατάσταση προχωρήσει στα «μουλωχτά» (δηλ. όλοι καταλαβαίνουμε ασχέτως αν δεν ξέρουμε) τα πράγματα και πάλι θα είναι πολύ-πολύ δύσκολα.

Οπότε το ενδεχόμενο κατάληψης της 3ης θέσης μπορεί να λειτουργήσει και αποτρεπτικά ή να δείξει και νέες κατευθύνσεις. Διότι από όσο γνωρίζουμε το Βασίλη, δεν συμμετέχει σε διαδικασίες εάν η πιθανότητα επιτυχούς έκβασης δεν είναι μεγάλη. Άσχετα αν το ’14 αυτό δεν δούλεψε.

Επειδή πάντως πιστεύουμε ότι ακόμη και στην ήττα βρίσκει τον τρόπο να πετυχαίνει κάποιους στόχους του (έστω και αναπροσαρμόσιμους από καιρό σε καιρό) δεν θα είναι στους χαμένους της υπόθεσης. Τον τρόπο, βέβαια, θα πρέπει να τον εφεύρει ο ίδιος.

Ο Νίκος Σταυρέλης

Ο Ν. Σταυρέλης, από την άλλη πλευρά, περιμένει να δει «τι θα γίνει με τον Αλέκο» και τη Ν.Δ. Θα είναι υποψήφιος ο Πελοπίδας; Θα είναι ο Βασίλης; Θα είναι ο Πελοπίδας και ο Βασίλης; Μήπως ο Αλέκος πριν το Φλεβάρη διαπιστώσει ότι μπορεί να υπάρχουν και καλύτερες επιλογές;

Η γενική εντύπωση που λαμβάνουμε πάντως, είναι ότι η υποψηφιότητα Σταυρέλη δεν «τραβάει» και δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% αυτή τη στιγμή. Μία επιδερμική εξήγηση για τα χαμηλά «βαρομετρικά», μας την έδωσε «παλαίμαχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ» και πρώην αξιωματούχος του κόμματος στην Κορινθία.

Μας είπε λοιπόν ότι «όταν σε έχουν μάθει όλοι ως δεύτερο είναι δύσκολο να σε αποδεχθούν ως πρώτο, ειδικότερα αν ο πρώτος είναι και αυτός υποψήφιος». (Να σημειώσουμε πάντως ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι υποστηρικτής του Αλέκου)

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στο «στρατόπεδο Σταυρέλη» αυτή η εντύπωση για την αδυναμία δημιουργίας «ρεύματος» φαίνεται να «χωνεύεται» σιγά-σιγά αν κρίνουμε και από την επικοινωνία της υποψηφιότητάς του.

Ο υποψήφιος κινείται προσεκτικά και το ενδεχόμενο νίκης σε δεύτερο γύρο δεν υπονοείται καν.

Λέει τι θα κάνει αν κερδίσει αλλά δεν λέει ότι θα κερδίσει ή τουλάχιστον δεν το κάνει με έναν πιο αποφασιστικό τρόπο όπως π.χ. το κάνουν οι άλλοι δυο.

Το δε χρώμα της καμπάνιας άλλαξε από μαύρο σε .. καφέ-κομοδινί αν κρίνουμε από τα Δελτία Τύπου.  Μπορείς να κερδίσεις το Δήμο με αυτά τα χρώματα; Ήμαρτον.

Καλά είναι τα χρονοδιαγράμματα και η θεωρία αλλά ο κόσμος στην Κόρινθο θέλει άλλα πράγματα.

Όταν είχαμε βάλει πριν καιρό εκείνο το ερωτηματολόγιο στο isthmos.gr με αντιστοίχιση του τι θέλει ο κόσμος σε σχέση με το χαρακτήρα του υποψηφίου, αυτό που έβγαινε είναι ότι ο κόσμος εκτιμά τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός υποψηφίου αλλά για Δήμαρχο θέλει κάποιον πιο προσιτό ακόμη κι’ αν υστερεί σε τεχνογνωσία (θυμηθείτε ακόμη και την περίπτωση Κασίμη).

Και στο Νίκο δεν μας φαίνεται να βγαίνει το «προσιτός». Ούτε το «δυναμικός» βγαίνει με την επιλογή του «καφέ» και των συνεργατών.

Σε αντίθεση ο Αλέκος τολμά και πηγαίνει σε εκδηλώσεις με κόκκινο παντελόνι και ψάχνει για "άφθαρτους" υποψήφιους παρά τη δική του φθορά.

Και μαθαίνουμε ότι ένας με αυτό το χαρακτηριστικό (που είναι και προσφάτως εκλεγέντας στο Επιμελητήριο) θα είναι μαζί του. 

Τέλοσπάντων, φαίνεται ότι και για τους 3 τα πάντα είναι «ρευστά», ανοιχτά και πιθανά και το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε.

Κ.Ρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video