ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χριστος Δημας. ΕΡΩΤΗΣΗ για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών.

Χρίστος Δήμας
Βουλευτής Κορινθίας | Νέα Δημοκρατία
Ερώτηση για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Δελτίο Τύπου
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγή, εξ’ αιτίας της ευρείας καταστροφής των καρπών των ελαιόδεντρων, λόγω έξαρσης της προσβολής από δάκο, αλλά και της χαμηλότερης ποιότητας ελαιόλαδου λόγω αυξημένων οξέων έφερε στη Βουλή με Ερώτηση του ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ξεκαθαρίσει πως σκοπεύει να στηρίξει τους ελαιοπαραγωγούς σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Στήριξη των παραγωγών ελαιόλαδου
16.11.2018
κ. Υπουργέ,
στο νομό Κορινθίας, στην Πελοπόννησο, αλλά και ευρύτερα στη χώρα, η ελαιοπαραγωγή αποτελεί ένα ευρύ και κρίσιμο κομμάτι της συνολικής αγροτικής παραγωγής. Πάνω σ’ αυτή, στηρίζεται σημαντικό μέρος της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων και κατ’ επέκταση χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τον τελευταίο χρόνο όμως, έχει παρατηρηθεί ευρεία καταστροφή των καρπών των ελαιόδεντρων, λόγω έξαρσης της προσβολής από δάκο, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά κάθε κρίκο της παραγωγικής και προωθητικής αλυσίδας του ελαιόλαδου.
Επίσης, πέρα από τη μειωμένη ποσότητα, κατεγράφη και χαμηλότερη ποιότητα ελαιόλαδου λόγω αυξημένων οξέων.  Όπως αντιλαμβάνεστε, χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο αλλά και ολόκληρη στη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η φετινή σοδειά έχει υποστεί σημαντική ζημιά, οι ποσότητες ειδικά των παραγόμενων ΠΟΠ προϊόντων θα είναι μειωμένες, ενώ υπάρχει έκδηλη αγωνία για τη σοδειά της επόμενης χρονιάς.
Στα παραπάνω, οφείλει να συνυπολογίσει κανείς, πως το τελευταίο διάστημα οι αγρότες και οι παραγωγοί χώρας, έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετρούν σημαντικές ζημιές, κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα εισοδήματα τους για το επόμενο διάστημα, αλλά και στην κατά τόπους τοπική οικονομία.
Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, με την υψηλή φορολογία που έχει μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα κάθε οικογένειας και κατ’ επέκταση την αγοραστική ικανότητα κάθε νοικοκυριού, εύκολα προκύπτουν τα στενά περιθώρια μέσα στα οποία καλείται να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε:
α) Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο έξαρσης του δάκου την επόμενη χρονιά; Πως στοχεύετε να ενισχύσετε τα προγράμματα δακοκτονίας;
β) Ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να στηρίξετε τους ελαιοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από το δάκο και αντιμετωπίζουν και τη χαμηλή ποιότητα του φετινού ελαιόλαδου;


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video