ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάρκο Σιδηροδρόμων: Χώρος αναψυχής και Πολιτισμού ανοιχτός για τους κατοίκους

Γράφει ο Μανώλης Μάκαρης

Προς μεγάλη έκπληξη όλων η δημοτική αρχή Καλαμάτας μετατρέπει σε φρούριο το πάρκο των Σιδηροδρόμων τοποθετώντας 12 σιδερένιες πόρτες σε όλες τις πλευρές του και με την ίδια εργολαβία  υπερυψώνει την περίφραξη στη δυτική πλευρά. Και όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου αφού γίνουν αυτές οι μεγάλες παρεμβάσεις θα φέρει εκ των υστέρων κανονισμό λειτουργίας του Πάρκουστο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή με λίγα λόγια πρώτα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και ύστερα συζητάμε.
Ο «Ανοιχτός Δήμος» κατανοεί την ανάγκη προστασίας των εκθεμάτων από βανδαλισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω απαξίωση και αποκλεισμότης συγκεκριμένης έκτασης των 54 στρεμμάτων από την κοινωνική ζωή της πόλης,καθώς βρίσκεται ουσιαστικά εντός  του οικιστικού ιστού και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πάρκο αφέθηκε στην μοίρα του, με ελλιπή συντήρηση και εγκατάλειψη χωρίς καμία σχεδόν σοβαρή παρέμβαση και ανάδειξη της συνολικής του εικόνας.
Ως Δημοτική Παράταξη δεν πιστεύουμε στην ύψωση σιδερόφρακτων τειχών, που ουσιαστικά θα αποκόψουν το πάρκο από την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα να τονιστεί ότι ο ίδιος ο Δήμος έχει ορίσει τον συγκεκριμένο χώρο  ως ασφαλή χώρο καταφυγής των δημοτών σε περίπτωση μεγάλου σεισμού πράγμα που πασιφανώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από την επιχειρούμενη μετατροπή του πάρκου σε απροσπέλαστο φρούριο κατά τις νυχτερινές ώρες.
Εμείς υποστηρίζουμε την προστασία του πάρκου με διαρκή φύλαξή του, αλλά -το σημαντικότερο-την ανάδειξή του με έργα αποκατάστασης των εκθεμάτων, επαρκή φωτισμό, επιμελή καθαρισμό όλης της έκτασης, φύτευση δέντρων και πρασίνου και διαρρυθμίσεις που θα το καταστήσουν τόπο αναψυχής για τις οικογένειες της πόλης μας καθώς επίσης και τόπο προσέλκυσης τουριστών που θα μπορούν να επισκεφτούν το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων με τα σπουδαία εκθέματα που διαθέτει.
Συμπερασματικά ως δήμος Καλαμάτας οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το   Πάρκο Σιδηροδρόμων ως έναν πολύπλευρο χώρο αναψυχής, πολιτισμού και πρασίνου, με ποιοτικά έργα συνολικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μανώλης Μάκαρης είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video