ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Μπήκε νερό στη βάρκα» του Δημάρχου στο Ξυλόκαστρο - Ξεκάθαρο προβάδισμα Τσιώτου πριν την τελική ευθ

Ο Δήμαρχος κατάφερε τα τελευταία δυο χρόνια να αποκοπεί πλήρως από τη «βάση» που τον έβγαλε μπροστά και του έδωσε τη νίκη ενώ ταυτόχρονα το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα καταλήξει σε «χυλόπιτα».

Σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει μπει και το Ξυλόκαστρο, αν και κάπως πιο συγκρατημένους σε σχέση με άλλους Δήμους όπου έχουν εισέλθει στη φάση «ξεμάλλιασμα».

Η προϊστορία με τις κόντρες Κλαδούχου και Σκούρα έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην περιοχή με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια ο κάθε υποψήφιος να πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά για να ανεβάσει τους τόνους.

Αν τους ανεβάσει θα βγουν οι μισοί να πουν ότι είναι διχαστικός και πολωτικός. Αν δεν τους ανεβάσει, οι άλλοι μισοί θα πουν ότι τα βρήκε με το Δήμαρχο ή ότι κάνει χαλαρή αντιπολίτευση. Ο καθένας θα τα πει όπως τον συμφέρουν.

Ο Ηλίας

Αυτό, πάντως, που είναι ξεκάθαρο σε όλους είναι ότι ο νυν Δήμαρχος Ηλ. Ανδρικόπουλος έχει μια τέτοια φθορά που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες (τόσο σε κομματικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο) ουσιαστικά μετράει .. μήνες μέχρι την εκπνοή της θητείας του.

Οι περισσότεροι από τους δυνατούς «ψηφοσυλλέκτες» είναι έμπειροι και καταλαβαίνουν ότι έχει μπει «νερό στη βάρκα» και έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές.

Ο Δήμαρχος κατάφερε τα τελευταία δυο χρόνια να αποκοπεί πλήρως από τη «βάση» που τον έβγαλε μπροστά και του έδωσε τη νίκη ενώ ταυτόχρονα το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα καταλήξει σε «χυλόπιτα».

«Στασιμότητα και ατολμία» είναι οι δυο βασικές κατηγορίες που προσάπτονται στο Δήμαρχο από παράγοντες από όλες τις πλευρές. Αν σε αυτά προσθέσουμε και έκτακτες καταστάσεις που πιθανώς να προκύψουν το επόμενο δίμηνο καταλαβαίνουμε ότι όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές.

Βέβαια, ο Δήμαρχος με την εμπειρία του ίσως να μπορούσε να βοηθήσει την επόμενη Δημοτική Αρχή ώστε να υπάρξει μία συνέχεια σε κάποια πράγματα, αν και σίγουρα σε μία πιο διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Βλάσσης

Ο Βλ.Τσιώτος μέσα στα 5 προηγούμενα  χρόνια εκπαιδεύτηκε να ξεχωρίζει την διαφορά ανάμεσα στα «θέλω» και στα «πρέπει», απέκτησε την απαιτούμενη αναγνωσιμότητα και εμπειρία και αυτή την στιγμή φαντάζει μια αξιόπιστη λύση προοπτικής για τον Δήμο.

Κατάφερε κρατώντας ενωμένη την δημοτική του ομάδα, να ασκήσει κριτική ουσίας και όχι εντυπώσεων και να επιβιώσει απέναντι σε ενορχηστρωμένες επιθέσεις και συνδυασμένες προσπάθειες προσωπικής αποδόμησης.

Παίρνοντας το ρίσκο να κινηθεί έξω από παραδοσιακές ομάδες και προσωπικές αντιπαλότητες, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του και έχοντας πλέον καλές σχέσεις με όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του, φαντάζει η ιδανική επιλογή για να συνθέσει τα κομμάτια του πολύπλοκου αυριανού δημοτικού πάζλ.

Αυτή την στιγμή φαίνεται να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και οι στροφές απότομες μέχρι την τελική ευθεία.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Η υποψηφιότητα  του (νεαρού σχετικά) Σπ. Καραβά (ανιψιού του πρώην Δημάρχου Αντ. Κλαδούχου και υποψήφιου το 2014 με τον Π. Τατούλη στην Περιφέρεια) είναι ακόμη σε πρώιμο επίπεδο ώστε να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της.

Από την άλλη πλευρά ο Φ. Μπρακούλιας ως πιο ρεαλιστής και έμπειρος φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βλέπει ότι τα «κόζια» αλλάζουν και πιθανώς να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση στο σωστό χρόνο. Η κάθοδος Καραβά ενδεχομένως να του κόψει κάποιους πόντους και τους οποίους θα πρέπει να αναζητήσει από κάπου αλλού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επισήμως, οι διαρροές πάντως λένε ότι προετοιμάζεται η υποψηφιότητα του οδοντίατρου Ν. Κατσούλα ο οποίος ενδεχομένως να ευελπιστεί σε κάποιο από το ποσοστό του συνδυασμού του Αν. Ζάρρου ο οποίος αποχώρησε από τα Δημοτικά.

Τέλος, μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι η σύνθεση του επόμενου Δ.Σ. που θα προκύψει με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής.

Με δεδομένη την κάθοδο αρκετών συνδυασμών, οι επιλογές του επόμενου Δημάρχου θα είναι αρκετές και πιθανότατα να οδηγήσει σε κάποιο άγχος τους υποψήφιους που δεν θα βρεθούν στο β’ γύρο αφού θα πρέπει να επιστρατεύσουν διορατικότητα και τύχη για να κάνουν τις τελικές επιλογές τους.

Εφόσον υπάρξει β’ γύρος.

Κ.Ρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video