ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κόρινθος .. Η «Συμμαχία» ξεκίνησε, το «πουλί» όμως πέταξε

Με μια πρώτη ματιά σε υποψήφιους συμβούλους και κοινό που συμμετείχε και με την υποψηφιότητα του Πελ. Καλλίρη στο τραπέζι, η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι η υποψηφιότητα του Βασίλη ξεκινάει από 10% - 15%

Είδαμε στο Youtube την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του ανεξάρτητου πλέον υποψηφίου Βασ. Νανόπουλου στο Δήμο Κορινθίων και την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων της νέας «Συμμαχίας Πολιτών».

Με μια πρώτη ματιά σε υποψήφιους συμβούλους και κοινό που συμμετείχε και με την υποψηφιότητα του Πελ. Καλλίρη στο τραπέζι, η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι η υποψηφιότητα του Βασίλη ξεκινάει από 10% - 15% και βέβαια τα πάντα μπορούν να αλλάξουν (προς το καλύτερο ή το χειρότερο) αναλόγως και των χειρισμών από εδώ και στο εξής.

Με όλο το σεβασμό στα πρόσωπα των υποψήφιων συμβούλων, κάποιους εκ των οποίων τους γνωρίζουμε και προσωπικά, δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι αυτό το σύνολο που είδαμε μπορεί να δημιουργήσει κάποια παράσταση νίκης στα μάτια του κόσμου.  

Και βέβαια μιλάμε για τη «ψηφοσυλλεκτική» ικανότητα και όχι για την ποιότητα του χαρακτήρα του καθενός.

Το δε επιχείρημα ότι «ξεκινάμε από το 49,90%» που το είδαμε να χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συνεντεύξεις του Βασίλη τον τελευταίο καιρό, καλό θα ήταν να αποσυρθεί πλέον διότι δεν ανταποκρίνεται ούτε σε σενάρια φαντασίας.

Ο Βασίλης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και έχουμε την εντύπωση ότι έχει ακριβή εικόνα για τη δυναμική του καθενός προσώπου αλλά και του συνόλου που μάζεψε.

Θεωρούμε ότι μπαίνει σε ένα «παιχνίδι υψηλού ρίσκου» όπου η αποτυχία (από το απλά να μην πάει στο β’ γύρο έως να καταγράψει ένα πολύ μικρό ποσοστό) δεν τον τελειώνει απλά πολιτικά, αλλά και με άσχημο τρόπο.

Βέβαια, τα πάντα είναι θέμα οπτικής, ερμηνείας αν θέλετε. Και εδώ ο Βασίλης θα μπορούσε να βρει και να παρουσιάσει κάποιο κέρδος, να επιμείνει σε αυτό (όπως το έκανε με το να επιμένει για το 49,90) ακόμη και αν ξέρει ότι δεν θα πείσει.

Όπως δεν έπεισε όταν τη νύχτα των προηγούμενων εκλογών βγήκε νωρίς τα ξημερώματα να πει ότι «τελικά κερδίσαμε».

Όπως δεν έπεισε όταν ως επικεφαλής της «Συμμαχίας» αντί να βρει τρόπους για να συνθέσει και να διευρύνει προτίμησε να θυσιάσει την ενότητα για τη δική του προσωπική στρατηγική.  Μία στρατηγική η οποία πάντα στα σημαντικά έστελνε όλους τους υπόλοιπους σε μία κατεύθυνση ενώ ο ίδιος πήγαινε σε άλλη.

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τα ίδια έγιναν και στο Επιμελητήριο, όπου αφού αφέθηκε το υπονοούμενο ότι το «δαχτυλίδι» θα δοθεί σε έναν, στη συνέχεια αυτό βγήκε σε 3 «αντίγραφα» και εκεί δυστυχώς άρχισαν να βγαίνουν και όλα τα υπόλοιπα από το «κουτί της Πανδώρας».

Η στάση του στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ακόμα και αν πάρουμε την υπόθεση ότι είχε τις καλύτερες προθέσεις, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει διαρκείς έριδες ανάμεσα σε επαγγελματίες, μία επίπτωση που πάντως ταιριάζει «γάντι» στο σενάριο για μετεκλογικό «έλεγχο». Ασχέτως πως κατέληξαν τα πράγματα.

Ο Βασίλης έφυγε από το Επιμελητήριο και είπε «γαία πυρί μιχθήτω». Για τις καταστάσεις που συμβαίνουν τώρα στο Επιμελητήριο έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης ανάμεσα σε αυτά των υπολοίπων.

Κάποιοι άλλοι αρθρογράφοι έχουν σημειώσει ότι ο Βασίλης ποτέ δεν έγινε «ένα» με την κοινωνία της Κορίνθου. Είναι αλήθεια. Δεν εμπιστεύθηκε και δεν τον εμπιστεύθηκαν.

Το «ζενίθ» ήταν η επανεκλογή του στο Επιμελητήριο. Η μεγάλη ευκαιρία του ήταν το 2014 και όχι τώρα και πλέον πρέπει να το έχει καταλάβει και ο ίδιος, τουλάχιστον για το «μπροστινό» κομμάτι.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Αφού λοιπόν ξέρει ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του γιατί προχωρά τόσο γρήγορα σε πρώτη δημόσια εμφάνιση; Γιατί συνεχίζει;

Σενάριο 1.
Ενδεχομένως να «τζογάρει» στην μη κάθοδο του Πελοπίδα ή να περιμένει κάποια στήριξη από κάποιο κομμάτι της Ν.Δ. στα «κρυφά» ή να ποντάρει στην γενικότερη ρευστότητα του περιβάλλοντος αυτών των συγκεκριμένων εκλογών.

Σενάριο 2.
Ξεκινάει γρήγορα για να προλάβει κάποιες εξελίξεις, να δείξει στον κόσμο ότι είναι δυνατός, ότι είναι σίγουρος, ότι δεν θα κάνει πίσω, για να κερδίσει χρόνο ώστε να «χωνέψει» γρήγορα ο κόσμος ότι αυτός είναι ανεξάρτητος (άσχετα αν πήγε στη συνέλευση της ΝΟΔΕ και επιθυμούσε εκ νέου τη στήριξη από το κόμμα), ότι τον πολεμούν (το ίδιο έλεγε και το 2014) και έτσι να κερδίσει το «παιχνίδι της συμπάθειας» σε πρώτη φάση.

Σενάριο 3.
Έχει αποφασίσει να πάει στην ίδια γνωστή στρατηγική δείχνοντας τον δρόμο σε μία κατεύθυνση ενώ ο ίδιος πάει ή πιστεύει σε άλλη. Αποφασίζει να πάει στην υπερβολή, με κάθετες δηλώσεις και επαναλαμβανόμενες. «Ξεκινάμε από το 49,90», «είμαι ανεξάρτητος», «με πολεμούν», «θα πάω μέχρι τέλους», κλπ.

Σενάριο 4.
Έχει διαισθανθεί πιθανές «καραμπόλες» των εκλογών και θέλει να τις «εκμεταλλευθεί»

Σενάριο 5.
Πιστεύει σοβαρά ότι ακόμη κι’ έτσι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα.

Ο φίλος Βασίλης μπορεί τώρα να καταλάβει ότι η τακτική «στίβε και πέτα» έχει και side effects.

Ξέρουμε αρκετούς ανθρώπους που κάποια στιγμή πίστεψαν ότι αυτό που θα πει ο Βασίλης, θα γίνει κιόλας.

  • Που θα πει «είμαι μάνατζερ» και θα μπορεί όντως να κρατήσει το «μαγαζί» ανοιχτό.
  • Που θα πει «κερδίσαμε» και θα έχει κερδίσει.
  • Που θα πει «είμαι ανεξάρτητος» και δεν θα πηγαίνει να ζητήσει στήριξη.
  • Που θα πει «κάνουμε αντιπολίτευση» και θα την κάνει.
  • Που θα πει για «συμμετοχή στα κοινά» και δεν θα καταλήγει πάντα στο «εγώ αποφασίζω».
  • Που θα πει για διαφάνεια και δεν θα τα έχει όλα "στα μουγγά" όπως στο Επιμελητήριο.

Ο Βασίλης πάει τώρα να κάνει όσα δεν έκανε το 2014 ή να διορθώσει τα τότε λάθη του

  • τότε που καθυστέρησε,
  • τότε που παρακολουθούσε τη μάχη «από πίσω»,
  • τότε που δεν σήκωνε το τηλέφωνο,
  • τότε που δεν πλησίασε τον κόσμο τόσο.. όσο,
  • τότε που έλεγε «θα γίνει ντέρμπι» αντί να πει «κερδάμε».

και τελικά το είπε όταν έχασε.

To timing και το momentum χάθηκαν. Ή όπως θα έλεγε και ο σοφός λαός «το πουλάκι πέταξε» Βασίλη.

Υ.Γ. Η φωτο παρακάτω με τις δυο συμπαθέστατες ηλικιωμένες κυρίες που τις πήρε ο ύπνος και ο μέσος όρος ηλικίας του ακροατηρίου δείχνει πολλά για τη δυναμική της προσπάθειας.

Υ.Γ.2. Ο λόγος που ακούσαμε ήταν ένας από τους πιο «ξεπέτα» λόγους που έχουμε ακούσει ποτέ. Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Κ.Ρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video