ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Εθνικό Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται το 2019 στην Κορινθία. Εκπνέουν οι προθεσμίες

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - Δικηγόρου
http://pepistavropoulou.gr/kthmatologio-2019-korinthia/


Το Εθνικό Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται και στην Κορινθία το 2019.

Όσοι έχουν δικαίωμα επί ακινήτων που βρίσκονται στα όρια των κτηματογραφούμενων περιοχών καλούνται να υποβάλλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Με τον όρο «κτηματογράφηση» εννοούμε την διαδικασία καταγραφής των εμπράγματων και άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων (κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση, δουλεία κ.λ.π.) που έχουν οι δικαιούχοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε μία περιοχή.

Στόχος είναι η σύνδεση των δικαιωμάτων αυτών με συγκεκριμένα ακίνητα, ενώ η αποτύπωσή τους συνοδεύεται από σειρά περαιτέρω πληροφοριών (π.χ. αιτία και τρόπος κτήσης του δικαιώματος, προσωπικά στοιχεία ταυτότητας δικαιούχου κ.λ.π.) για την ακριβέστερη δυνατή απεικόνισή τους.

Η υποβολή της δήλωσης οποιουδήποτε δικαιώματος επί ακινήτου (π.χ. πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λ.π. και ανεξαρτήτως ποσοστού) είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη αφορά το ακίνητο στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά).

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς αυτή θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής οδού.

Ειδικότερα για την Κορινθία η διαδικασία κτηματογράφησης εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς – με διαφορετικές προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων – και συγκεκριμένα:

Α) Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις παρακάτω περιοχές αρχίζει στις 12-11-2018 και λήγει στις 12-2-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 13-5-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στους (προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες) Καλλικρατικούς Δήμους:

 

α) Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων και

β) Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Β) Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις παρακάτω περιοχές αρχίζει στις 17-12-2018 και λήγει στις 18-03-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στους (προκαποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες) Καλλικρατικούς Δήμους:

α) Νεμέας

β) Από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Ανω Τρικαλων, Δενδρου, Ελληνικου, Ζεμενου, Θαλερου, Θροφαριου, Καλλιθεας, Κατω Συνοικιας Τρικαλων, Κορφιωτισσης, Λαγκαδαιικων, Μαννας, Μεσης Συνοικιας Τρικαλων, Νεων Βρυσουλων, Ξανθοχωριου, Παναριτιου, Πελληνης, Πυργου, Ρεθιου, Ριζης, Σοφιανων και Στυλιων.

 

γ) Από τον Δήμο Βέλου – Βόχας οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Ελληνοχωριου, Σουληναριου, Στιμαγκας και Χαλκειου.

 

δ) Από τον Δήμο Κορινθίων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Αγγελοκαστρου, Αγιονοριου, Αγιου Βασιλειου, Αγιου Ιωάννου, Αθικων, Γαλατακιου, Κατακαλιου, Κλενιας, Κορφου, Κουταλα, Σολωμου, Σοφικου, Στεφανιου και Χιλιομοδιου.

 

ε) Από τον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ο προ-καποδιστριακός ΟΤΑ:

Πισιων 

 

στ) Από τον Δήμο Σικυωνίων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

Αρχαιας Φενεου, Ασπροκαμπου, Βελινης, Γκούρας, Γοννουσης, Δροσοπηγης (Μπασιου), Καισαριου, Καλιανων, Καστανιας, Κατω Ταρσου, Κεφαλαριου, Κλημεντιου, Κρυονεριου, Κυλληνης (Μπουζιου), Λαλιωτου, Λαυκας, Ματιου, Μεγαλου Βαλτου, Μεσινου, Μικρου Βαλτου, Μοσιας, Μποζικα, Πανοραματος, Παραδεισιου, Σουλιου, Στενου, Στυμφαλιας, Τιτανης, Φενεου και Ψαριου.

 

Το δικηγορικό γραφείο παρέχει πλήρεις και εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων και των δικαιωμάτων επ’ αυτών που έχουν οι δικαιούχοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε συνεργασία, εφόσον απαιτηθεί, με μηχανικούς, συμβολαιογράφους και λογιστές.

Η γνώση και η εμπειρία σε ζητήματα σχετικά με το Εθνικό Κτηματολόγιο εγγυάται την έγκαιρη, υπεύθυνη και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποβολής των δηλώσεών σας.

Καλέστε μας και ενημερωθείτε.

Καλέστε μας για τηλ. ραντεβού στο 6932 581 381


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video