ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο και σύμφωνα με το καταρτισμένο πρόγραμμα, η καθιερωμένη απογευματινή Κατηχητική Σύναξη με τον τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Κατ᾿ αυτήν ομίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Εκπαιδευτικός
με θέμα: «Η επικαιρότητα των Παιδαγωγικών θέσεων των Τριών Ιεραρχών».
Τον π. Θεμιστοκλή καλωσόρισε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσιάζει με όμιλο προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και υπεύθυνος των Κατηχητικών συνάξεων Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.
Ο π. Θεμιστοκλής στην εμπεριστατωμένη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του κατέδειξε τους τρόπους και την μέθοδο που συνιστούν τις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών, οι οποίες αναφέρονται στην πολυδιάστατη και όχι στη μονόπλευρη αγωγή με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση της Παιδείας, στην ψυχική καλλιέργεια και όχι απλά στην συσσώρευση γνώσεων. Ασφαλώς το παράδειγμα των γονέων και των δασκάλων, με την προβολή τους ως προτύπων, είναι ισχυρότερο από την προφορική διδασκαλία, όταν αυτοί εμφορούνται με την πατροπαράδοτη Χριστιανική Πίστη. Κλείνοντας, ο π. Θεμιστοκλής σημείωσε ότι ο λόγος των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων είναι πάντα επίκαιρος και σύγχρονος για την συνέχεια μιας Ελληνοχριστιανικής Παιδείας βασισμένης σε ηθικές και πνευματικές αξίες, που θα οικοδομήσει σωστά το μέλλον της Πατρίδας μας.
Ο π. Ανθιμος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε και ανανέωσε τις Πνευματικές Κατηχητικές Συνάξεις, για την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video