ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΙΓΜΕ στα χωριά του Ταϋγέτου για τα κατολισθητικά φαινόμενα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Καλαμάτας πληροφορήθηκε ότι ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Ταφύλλης ενεργοποίησε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, ώστε να συνταχθεί από το ΙΓΜΕ γνωμοδότηση σχετικά με την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων σε Τοπικές Κοινότητες του Ταϋγέτου και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα. Την ενέργεια αυτή του Γενικού Γραμματέα είχε ζητήσει ο Δήμαρχος, με κατεπείγον έγγραφό του, στις 17 Ιανουαρίου 2019. Ο κ. Ταφύλλης ζητεί την παρέμβαση του Ινστιτούτου, σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου, «για την πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης, με σκοπό την εξέταση φαινομένων κατολίσθησης και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (οικισμοί, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα) από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και ΓΓΠΠ».
Η Ομάδα του ΙΓΜΕ αναμένεται να έλθει στο προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νίκας, στο προαναφερθέν έγγραφό του, επεσήμανε πως «εμφανίζονται κατολισθητικά φαινόμενα σε πολλά σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων Αλαγονίας, Πηγών, Αρτεμισίας του Δήμου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα μετά από βροχοπτώσεις να κατολισθαίνουν τμήματα του οδικού δικτύου και να διακόπτεται η επικοινωνία των οικισμών», ενώ «μετά από βροχόπτωση δύο ημερών, είχαμε κατολισθητικά φαινόμενα σε δεκατρία σημεία του οδικού άξονα που συνδέει τα χωριά Αρτεμισία, Πηγές, Αλαγονία και Μαχαλάς, Νέδουσα καθώς και σε σημεία εντός οικισμού». Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «τα σημεία είναι διάσπαρτα σε όλη την περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Αλαγονίας και Πηγών» και «δεν προσδιορίζονται συγκεκριμένα, αλλά θα υποδειχθούν επιτόπου από παράγοντες του Δήμου μας». Στο έγγραφο επισυνάφθηκαν αναφορά κατοίκων της Τ.Κ. Αλαγονίας, φωτογραφίες και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video