ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αξιοποίηση των πρώην δημοτικών σχολείων Ίκλαινας και Μεσοχωρίου

Πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αποκατάσταση και την επανάχρηση δύο πρώην Δημοτικών Σχολείων, υποβλήθηκε από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Ίκλαινας το οποίο  θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ενημέρωσης της Αρχαιολογικής Ανασκαφής Ίκλαινας και το Δημοτικό Σχολείο Μεσοχωρίου που θα χρησιμοποιηθεί για την πολιτιστική και ιστορική ανάδειξη του Μεσοχωρίου και της περιοχής γενικότερα.  Η πρόταση έγινε κατορθωτό να υποβληθεί μετά από επίπονη προσπάθεια και συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών και συνεργατών του Δήμου με την καθοδήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.
Συγκεκριμένα:
Κέντρο ενημέρωσης της Αρχαιολογικής Ανασκαφής Ίκλαινας.
Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 550.000€ περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ίκλαινας με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο ενημέρωσης της Αρχαιολογικής Ανασκαφής που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ίκλαινα. HΙκλαινα είναι μία από τις πιο σημαντικές μυκηναϊκές θέσεις, καθώς επρόκειτο για μία από τις πρωτεύουσες του μυκηναϊκού βασιλείου της Πύλου. Μέχρι σήμερα, οι ανασκαφές στην περιοχή δείχνουν πως επρόκειτο για μεγάλη και ισχυρή πόλη, πρωτεύουσα ηγεμονίας που συνέχισε να ανθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μυκηναϊκής εποχής. Δεδομένης της ιστορικής αξίας του οικισμού, είναι αναγκαία η αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της ανασκαφής αλλά και προβολής της τοπικής ιστορίας και προϊόντων. Υπεύθυνος της ανασκαφής είναι ο Κοσμόπουλος Μιχάλης, καθηγητής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μισσούρι – St. Louis.
Αποκατάσταση Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου
Το έργο έχει προϋπολογισμό 420.000€ και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του πρώην δημοτικού σχολείου Μεσοχωρίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο διότι είναι χαρακτηριστικό δείγμα  αρχιτεκτονικής σχολείου των πρώτων μετεπαναστατικών χρόνων της χώρας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κοινωνικοϊστορική εξέλιξη των κατοίκων της περιοχής.
Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προσπαθεί μέσω της αποκατάστασής του να διαφυλάξει την πολιτιστική του κληρονομιά ως ηθική υποχρέωση στις αισθητικές αξίες του παρελθόντος, παραδόσεις, ιστορικές μνήμες και ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη του μέλλοντος.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε:
«Η συγκεκριμένη πρόταση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο με αυτά τα δύο κτίρια, για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της περιοχής, σε συνδυασμό με την προβολή τοπικών προϊόντων και δραστηριοτήτων, που θα δώσει την ευκαιρία σχεδιασμού μίας διαδρομής χρήσιμης στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής.Ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα αντιλαμβάνονται με αποτελεσματικότερο τρόπο την ιστορία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες που ασκούνται στην περιοχή, συγκριτικά μεταξύ τους. Θα γίνεται αντιληπτός ο ενιαίος χαρακτήρας της ιστορίας και των δραστηριοτήτων της περιοχής, και επιπλέον οι μικροδιαφορές και οι ιδιαιτερότητες των διαφορετικών σημείων και κοινοτήτων αυτής. Για την Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η ανάδειξη και η προβολή των ιστορικών μνημείων του Δήμου».

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video