ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός…

Αύξηση του κατώτατου μισθού από 5% έως και 10% εισηγείται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η αρμόδια επιτροπή, στο πόρισμά της, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου

Αύξηση του κατώτατου μισθού από 5% έως και 10% εισηγείται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η αρμόδια επιτροπή, στο πόρισμά της, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται αυξήσεις μεταξύ 29 και 59 ευρώ.

Η απαιτούμενη υπουργική απόφαση που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των αυξήσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα υπογραφεί, όπως έχει δηλώσει η κ. Αχτσιόγλου εντός του δεύτερου 15ήμερου του Ιανουαρίου και θα είναι ίδιος για όλους, καθώς θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός που καταβάλλεται στους νέους εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών.

Η παράδοση του πορίσματος της Επιτροπής στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος. Η κυβέρνηση έχει αναγάγει την αύξηση αυτή στο πρώτο εμβληματικό βήμα παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βέβαια, το πόρισμα δεν είναι δεσμευτικό για την υπουργό Εργασίας ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Στο ενδιάμεσο, δεν αποκλείεται το θέμα να απασχολήσει και τους εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, στις 21 Ιανουαρίου.

Η εισήγηση της Επιτροπής σε συνδυασμό με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση ότι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον 7%- 8%, πέριξ δηλ. των 50 ευρώ τον μήνα. Έτσι, ο κατώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα ανέλθει τουλάχιστον στα 630 ευρώ συμπαρασύροντας προς τα πάνω τόσο τις αποδοχές όσων εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας όσο και τα επιδόματα και μισθούς που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ και υπολογίζονται με βάση το κατώτατο ημερομίσθιο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video