ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ

Γράφει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος 
Αναμενόμενες θεωρούνται οι πρόσφατες αστοχίες των οδικών δικτύων του Ταϋγέτου. Γνωρίζουμε πολλοί από εμάς ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τις πλημμύρες του 2012 δεν έγιναν οι απαραίτητες μελέτες αλλά και τα τεχνικά έργα για την ασφαλή ανασυγκρότηση των βασικών οδικών δικτύων. Το αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν εμφανίσει προβλήματα βατότητας από το 2012. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Δημοτική αρχή Νίκα περίμενε τα χειρότερα για να αναθέσει σε εργολάβο να μπαλώσει το δρόμο με μόλις 60.000 € αφού ήδη είχαν διαλυθεί οι βασικές υποδομές πρόσβασης μέσα στο καταχείμωνο. Άργησε λοιπόν ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα οι ζημιές να υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης Χαρίτση, ενώ θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί τα γεωτεχνικά ζητήματα με πολύ λιγότερα. 
Σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο να πλησιάσεις την ευρύτερη περιοχή και χωρίς σοβαρή γεωλογική μελέτη να κάνεις ορθολογικές παρεμβάσεις. Αρκετοί θα μείνουν άστεγοι ενώ η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με ζώα μεταφοράς η με ελικόπτερα. Έχει επίσης σταματήσει η οποιαδήποτε δραστηριότητα στις κοινότητες του Ταϋγέτου που μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η Φύση δεν περιμένει το δήμαρχο που αδιαφορεί και μιλάει για «ξεβρυσουλίσματα» ενώ τόσα χρόνια το μόνο έργο που τον απασχολεί στον απαράμιλλης ομορφιάς Ταΰγετο είναι αυτό της επέκτασης της Μαραθόλακας. Κάνει τις δικές της παρεμβάσεις και τιμωρεί. Βέβαια και οι δημότες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ας αποφασίσουμε ποιός είναι ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης που σέβεται την προσωπικότητα του λαού που υπηρετεί.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video