ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΟ ΘΕΜΑ: Διεθνή δίκτυα πόλεων

Γράφει ο Βασίλης Κοσμόπουλος

Για να πάει η Καλαμάτα Μπροστά θέσαμε πέντε Στρατηγικούς Στόχους για την Ανάπτυξη του Δήμου μας . Ένας από αυτούς είναι και η Ευρωπαϊκή Προοπτική της Πόλης, με την ένταξή της σε δίκτυα πρωτοπόρων και καινοτόμων πόλεων, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να τονίσει την ποιοτική της αναβάθμιση και να αξιοποιήσει τις προοπτικές που προσφέρει η ευρωπαϊκή διάσταση.
Δίκτυο πόλεων είναι μία ομάδα πόλεων που όλες μαζί ευθύνονται αλλά και συμμερίζονται τους κοινούς στόχους με σκοπό την επικοινωνία, τη συνεργασία και το συνεταιρισμό με όφελος  :
Α) Τη συντονισμένη προώθηση και προβολή της ταυτότητάς τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Β) Την πολυμερή και βιώσιμη συνεργασία με άλλους Ο.Τ.Α. χωρών της ΕΕ, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και με τον εθελοντικό τομέα.
Γ) Την προετοιμασία και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες τρίτων.
Δ) Την απόκτηση τεχνογνωσίας, εμπειρίας, τεχνικών, βέλτιστων πρακτικών που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων σε τοπικό επίπεδο υπηρεσιών.
Ε) Τη διευκόλυνση και παρακίνηση της απασχόλησης, αφού τα δίκτυα παρέχουν θέσεις εργασίας σε εκπαιδευόμενους νέους και επαγγελματίες και
ΣΤ) Την παροχή αυξανόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε νέους σε διάφορους τομείς πολιτικής.
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί όπως η Επιτροπή με τις διαχειριστικές υπηρεσίες (Ageancies), την Επιτροπή των Περιφερειών, αλλά και διακρατικές οργανώσεις καταρτίζουν και προτείνουν πληθώρα προγραμμάτων που απευθύνονται στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Ενδεικτικά δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε Δίκτυα Πόλεων είναι το «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 – 2020» και το «URBACT III, 2014 – 2020». Στο πρώτο πρόγραμμα το οποίο για την περίοδο 2016-2020 έχει για προτεραιότητες (α) την κατανόηση και τη συζήτηση για τον Ευρωσκεπτικισμό, (β) την αλληλεγγύη σε καιρούς κρίσης, (γ) την καταπολέμηση του στιγματισμού των μεταναστών με διαπολιτισμικό διάλογο και αμοιβαία κατανόηση και (δ) τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης συμμετέχουν μέσα από διάφορα δίκτυα 17 δήμοι της χώρας μας.
Το URBACT III, στο οποίο συμμετέχουν ήδη μέσω διαφόρων δικτύων 4 δήμοι της χώρας μας, σκοπεύει να λειτουργήσει ως ένα Πρόγραμμα ανταλλαγής καλών πρακτικών και προώθησης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ώστε :
Α) Να βελτιωθεί η ικανότητα των πόλεων στη διαμόρφωση και διαχείριση βιώσιμων αστικών πολιτικών και πρακτικών
Β) Να βελτιωθεί η εφαρμογή των ολοκληρωμένων και βιώσιμων στρατηγικών και σχεδίων δράσεων στις πόλεις και
Γ) Να εξασφαλιστεί ότι οι επαγγελματίες και οι φορείς λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα, έχουν αυξημένη πρόσβαση στη γνώση για όλες τις πτυχές που αφορούν στην αειφόρο αστική ανάπτυξη προκειμένου να βελτιώσουν τις πολιτικές τους.
Η Καλαμάτα που είναι σε όλα αυτά; Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι κυριολεκτικά απούσα. Είναι πραγματικά κρίμα που ο Δήμος μας δεν συμμετέχει σε κάποιο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων και αυτήν την κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να την αλλάξουμε μέσα στο 2019. Η συμμετοχή στα δίκτυα θα ανοίξει νέους δρόμους για τους νέους μας. Σε αυτούς κυρίως αφιερώνεται η προσπάθειά μας.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός – Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video