ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε σχέση με τις τιμές απορρόφησης του ελληνικού ελαιολάδου τις πρώτες ημέρες του 2019, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών, όχι μόνον για φέτος αλλά γενικότερα για το μέλλον του κλάδου. Αντίθετα, φαίνεται ξεκάθαρα πως εντείνονται οι πιέσεις στο ντόπιο προϊόν κι ενώ ακόμα η Ισπανία δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία της ελαιοποίησης, όπερ σημαίνει ότι οι πιέσεις αυτές, ίσως ενταθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Κατά τα άλλα, στο νομό Λακωνίας γίνονται μικρές πράξεις, με τις τιμές να έχουν κατρακυλήσει και στα 3,50 ευρώ το κιλό, στη Μεσσηνία οι τιμές εμφανίζουν μια κάποια σταθετότητα, ενώ στην Κρήτη, μεγάλοι παίκτες της τυποποίησης σταμάτησαν να «κόβουν» ελαιόλαδο από τις αρχές του 2019, ως αποτέλεσμα της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Ευκαιρία για προβληματισμό στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών, αλλά και όσων χαράσσουν πολιτικές στον κλάδο φαίνεται πως δίνει εν τω μεταξύ η άσχημη πορεία των τιμών ελαιολάδου, η οποία οφείλεται τόσο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έπληξαν την παραγωγή, όσο και σε δομικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με το τι… κάνουν οι ανταγωνιστές μας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και εσχάτως οι χώρες της βόρειας Αφρικής, που φαίνεται πως βελτιώνουν τις ποιότητες και αυξάνουν τις παραγωγές τους.
 Την ίδια ώρα, στην χώρα μας, η παραγωγή αποδεικνύεται έρμαιο του… δάκου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. «Εμείς έχουμε τελειώσει την ελαιοποίηση για φέτος. Συνολικά βγάλαμε 900 τόνους ελαιόλαδο. Οι 380 τόνοι πουλήθηκαν προς 4,30 ευρώ το κιλό, οι 450 προς 4,10 ευρώ το κιλό και οι 30 τόνοι προς 4 ευρώ το κιλό. Αυτή την περίοδο, η κατάσταση με τις τιμές δεν είναι καθόλου καλή, αφού οι περισσότερες πράξεις γίνονται στα 3,50 ευρώ το κιλό, ενώ ακούγεται ότι τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν προσφορές και στα 3,30 ευρώ το κιλό. Το κακό για τη χώρα μας είναι ότι οι Ισπανοί δεν έχουν καθόλου προβλήματα, φέτος, από το δάκο», δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας Μεσσηνίας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 200 μέλη μας τόνισε τα ακόλουθα «η κατάσταση φέτος είναι δραματική, κυρίως από την άποψη του όγκου παραγωγής. Φέτος βγάλαμε ελαιόλαδο, σε ποσότητα, κάτω από το 50% της περσινής χρονιάς, η οποία ήταν φυσιολογική». Σημειωτέον ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας παράγει σε ετήσια βάση 1.000 τόνους ελαιόλαδο, διαθέτοντας μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου στην περιοχή
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video