ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

‘Ένα σύγχρονο καταφύγιο για τα αδέσποτα σε Βέλο-Βόχα’ θέτει ως στόχο η Αντιδήμαρχος Μ. Καλλίρη

Απαντήσεις έρχεται να δώσει μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο δήμο Βέλου – Βόχας με αδέσποτα ζώα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη. Στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου , “οι ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει”

Απαντήσεις έρχεται να δώσει μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο δήμο Βέλου – Βόχας με αδέσποτα ζώα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη η οποία εντοπίζει “κενά” στην ενημέρωση των δημοτών για τα όσα ο Δήμος πράττει.

Δεδομένης της αδυναμίας ύπαρξης – λόγω οικονομικών- δημοτικού καταφυγίου “ από τον Οκτώβριο του 2016 ο δήμος Βέλου-Βόχας υλοποιεί Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων με τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών ” σημειώνει η κ.Καλλίρη.

Από την ενέργεια αυτή προέκυψαν σε 100 αδέσποτα ζώα στειρώσεις, Ηλεκτρονική σήμανση, κλινική εξέταση, εμβολιασμός και επανένταξη όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος (4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με τον 4235/2014).

Παράλληλα, λειτουργεί πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του συγκεκριμένου προγράμματος η οποία σύμφωνα με την ενημέρωση “έχει πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επίσης, η επιτροπή έχει την ευθύνη του ελέγχου της ορθότητας και της αλήθειας των καταγγελλομένων περιστατικών.”

Η Αντιδήμαρχος επισημαίνει την συνεργασία που υπάρχει με τις φιλοζωικές οργανώσεις χαρακτηρίζοντάς την “άριστη” αλλά και τα θετικά αποτελέσματα αυτής. 

“Ο δήμος Βέλου -Βόχας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των φιλόζωων και αντίστοιχων οργανώσεων (συνεργαζόμαστε άριστα με τη Φιλοζωϊκή Σικυωνίων «σχέσεις στοργής») με στόχο να διευκολυνθεί το έργο τους, το οποίο αποδίδει ήδη θετικά αποτελέσματα. 

Επίσης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν υπάρξει οι σχετικές δεσμεύσεις τόσο από τον πρόεδρο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος όσο και από το Ίδρυμα Λάτση για τον προγραμματισμό επιπλέον στειρώσεων στο δήμο μας.

Θετικά αποτιμήθηκαν, επίσης, τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος σίτισης αδέσποτων και αποτελεί άμεσο στόχο η καθιέρωση του προγράμματος μέσα από τη μορφή ανταποδοτικής ανακύκλωσης.”

Στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου , “οι ενέργειες έχουν ήδη ξεκινήσει” θα πει η κ.Καλλίρη.

Μέχρι τότε, στους προυπολογισμούς περιλαμβάνονται αδιάλειπτα ποσά για την σίτιση των ζώων παρ ότι η ενέργεια που έγινε τα έτη 2017-2018 για πρόσληψη κτηνιάτρου μέσω ΟΑΕΔ δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος από κτηνιάτρους της περιοχής.

Οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν το έργο του δήμου

  • Δηλώνοντας το δεσποζώμενο ζώο
  • Γνωστοποιώντας τον αριθμό microchip ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση του αριθμού των ζώων στην περιοχή ευθύνης του
  • ενώ όπως γίνεται γνωστό “σύντομα θα υπάρξουν και έλεγχοι ταυτοποίησης”.

Στον τομέα των αδέσποτων η προσπάθεια συνεχίζεται με: Περισυλλογή, Υγειονομικό έλεγχο. Στείρωση, Εμβολιασμό. Ηλεκτρονική επισήμανση και επανένταξη στο χώρο από τον οποίον περισυνελέγησαν

Με πληροφορίες από το moriasnews.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video