ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μάρκος Λέγγας στο πρώτο TedX στο.. Κιάτο

Οι ιδέες που παρουσίασε ο κ. Λέγγας είναι καινοτόμες για την περιοχή και με βάση τη συμμετοχή του πολίτη ενώ ανέπτυξε αρκετές από τις ιδέες που παρατηρούνται στο concept των «έξυπνων πόλεων»

Ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, Μάρκος Λέγγας, με την πρώτη δημόσια συγκέντρωση του για την παρουσίαση του συνδυασμού του («Συνδημότες Δήμου Σικυωνίων») αλλά και του λογοτύπου αυτού.

Η εκδήλωση κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τη συνολική του καμπάνια και σε πρότυπα καθαρά αμερικάνικα.

Η εκδήλωση θύμισε ξεκάθαρα τις παρουσιάσεις στο TedX, που θέλουν τον ομιλητή να μιλά χωρίς γραπτό κείμενο μπροστά του, να κινείται πέρα-δώθε επάνω στη σκηνή και να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Θα παίρναμε όρκο ότι ο υποψήφιος έχει πάρει μαθήματα επικοινωνίας και ηγεσίας είτε σε σεμινάρια ή σε κάποια Σχολή.

Η αλήθεια είναι ότι οι ιδέες που παρουσίασε ο κ. Λέγγας είναι καινοτόμες για την περιοχή και με βάση τη συμμετοχή του πολίτη ενώ ανέπτυξε αρκετές από τις ιδέες που παρατηρούνται στο concept των «έξυπνων πόλεων».

Υπό αυτή την οπτική είναι ευπρόσδεκτη η συνεισφορά του κ. Λέγγγα και φέρνουν έναν φρέσκο «αέρα» σε αυτές τις εκλογές.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν θα μπούμε σε βάθος στην ουσία του αυτοδιοικητικού πλαισίου το οποίο παρουσίασε ο κ. Λέγγας, αλλά θα μείνουμε καθαρά στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Η αίσθηση, την οποία μας εμπλούτισε ακόμη περισσότερο εχθές το βράδυ ο κ. Λέγγας με τον τρόπο της παρουσίασης του, είναι αυτή που καταλήγει στο εξής ερώτημα

«Είναι ένας σύγχρονος προφήτης της Αυτοδιοίκησης ή ένας σύγχρονος λαοπλάνος που χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές για να διαφοροποιηθεί, να εντυπωσιάσει και να παραπλανήσει;»

Δεν έχουμε απάντηση ακόμη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ίσως ο κ. Λέγγας έχει θέσει υποψηφιότητα σε λάθος περιοχή.

Δεν πιστεύουμε ότι μία τέτοια προσέγγιση μπορεί να δώσει εύκολα νίκη σε εκλογές της Δυτικής Κορινθίας, μία περιοχή όπου ο ηγέτης νοείται διαφορετικά.

 Ίσως, πάλι, αυτή η προεκλογική καμπάνια να ταίριαζε «γάντι» στον Ηλία Ψινάκη, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο επικεφαλής της καμπάνιας του κ. Λέγγα.

Βέβαια αν λάβουμε υπόψιν ότι ο νυν Δήμαρχος Σπ. Σταματόπουλος κατάφερε να εκλεγεί δυο φορές λανσάροντας το στυλ «τρελός κι’ αδέσποτος», όλα είναι πιθανά.

Φαίνεται επίσης, ότι παρά την επιδιωκόμενη απλότητα από πίσω κρύβεται μία πολυδάπανη επικοινωνιακή καμπάνια, ένας επαγγελματισμός και ένας έντονος «ελιτισμός».

Αυτά βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικά, είναι απλά μία διαφορετική προσέγγιση και η οποία είναι βέβαιο ότι θα ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.    

Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τέτοια προσέγγιση (πιθανότατα και σε επίπεδο Πελοποννήσου, όχι μόνο της Κορινθίας) και κατά συνέπεια δεν υπάρχει η απαραίτητη οικειότητα όπως και η ανάλογη εμπειρία για το πιθανό αποτέλεσμα.

Σίγουρα εντυπωσιάζει, κινεί το ενδιαφέρον, είναι διαφορετική… αλλά φτάνει για να σε κάνει Δήμαρχο σε χωριά της Κορινθίας;

Κ.Ρ.

Υ.Γ. Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασής του


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video