ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.




Συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, οι εσπερινές Κατηχητικές Συνάξεις Πνευματικής οικοδομής των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».
Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Σύνοδος ουρανού και γης».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην εμπνευσμένη ομιλία του, έχοντας ως οδηγό τον χρυσορρήμονα διδάσκαλο Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, κατέδειξε το μεγαλείο, την ανάγκη και την σπουδαιότητα που έχει για τους Χριστιανούς κάθε εποχής η Θεία Λειτουργία. Αναλυτικότερα, αντλώντας από τον θησαυρό της σοφίας του Χρυσοστόμου, ο άγιος Πατρών σημείωσε ότι η Θεία Λειτουργία είναι η μυστηριακή παρουσία του Χριστού. «Σύνοδος» και «Εκκλησία» είναι ταυτόσημες έννοιες, διότι η Εκκλησία είναι σύνοδος  ουρανού και γης, αγγέλων και ανθρώπων, ζώντων και κεκοιμημένων. Η Θεία Λειτουργία είναι η ενοποιός διαδικασία που μας ενώνει με τον Θεόν και τους συνανθρώπους μας. Είναι η «γη» πού καρποφορεί την ενότητα όλων και την αληθινή αγάπη. Χωρίς την Θεία Λειτουργία δεν θα καθίστατο δυνατόν να γίνουμε αδελφοί, συνοδίτες, συνοδοιπόροι, σύμψυχοι, ενιαίο σώμα, Σώμα Χριστού. Ο πιστός που μένει μακριά από τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό, αυτοκαταδικάζεται σε μοναξιά και λιμοκτονεί πνευματικά καθώς η Θεία Κοινωνία του Σώματος και Αίματος του Χριστού αποτελεί την τροφή της ψυχής μας.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την ευλογημένη ολοήμερη παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή μας ως συμπανηγυριστής της Ι. Πανηγύρεως του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο και ως ομιλητής στην εσπερινή αυτή Σύναξη και κλείνοντας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Χριστιανός χωρίς να μετάσχει της Θείας Λειτουργίας, και να κοινωνεί με Θεό και ανθρώπους. Η Θεία Λειτουργία πρέπει να γίνει η ζωή μας.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video